search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:24
MENU CLOSE

Δεύτερη νύχτα αγωνίας στην Κεφαλονιά – Μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τα πύρινα μέτωπα

27.09.2018 19:53
Δεύτερη νύχτα αγωνίας στην Κεφαλονιά – Μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τα πύρινα μέτωπα - Media

 

Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα συνεχίζονται στη Κεφαλονιά οι μεγάλες πυρκαγιές σε δάση του νησιού του Ιονίου.

Από το βράδυ της Τετάρτης, οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού επιχειρούν να δαμάσουν τις φλόγες με όλα τα μέσα που διαθέτουν και με τη συνδρομή των εθελοντών κατοίκων των περιοχών,

Το μεγαλύτερο μέτωπο εντοπίζεται αυτή την ώρα στη περιοχή του Μαρκόπουλου, ενώ σε πλήρη εξέλιξη – σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, Παν. Δρακουλόγκωνα – βρίσκεται και η πυρκαγιά στο ‘Ανω Κατελειό, όπου νωρίς το απόγευμα απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους από τα σπίτια τους κάποιοι κάτοικοι.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι επίσης οι πυρκαγιές στα χωριά Ρατζακλί, Μαυράτα, και Κομποθεκράτα. Τουρίστες και κάτοικοι του νησιού κυρίως από την περιοχή της Σκάλας, έχουν φύγει από τα καταλύματα τους και βρίσκονται κοντά στη θάλασσα.

Τέλος, υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε κάποια χωριά, λόγω της καταστροφής κολώνων ρεύματος.

Πυρκαγιές και σε Αχαϊα, Λακωνία

Νέα κλήση για φωτιά στη Δυτική Αχαΐα, αυτή την φορά στα Σαγέικα έλαβε αργά το βράδυ της Πέμπτης η Πυροσβεστική. Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις. Οι φλόγες είναι σε δύσβατο σημείο στον δρόμο προς το Λιμνοχώρι. Στο σημείο επιχειρούν τα πληρώματα 10 Πυροσβεστικών Οχημάτων

Νωρίτερα όπως ανέφερε το Thebest.gr, είχε ξεσπάσει άλλη μια πυρκαγιά στην Αχαΐα, λίγο μετά τις 8.00μ.μ. στο Γομοστό στο δρόμο προς Καρέικα όπου έσπευσε άμεσα μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής.

Σε εξέλιξη είναι δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά το βράδυ στον δήμο Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία, μεταξύ των περιοχών Χιμάρας και Πυρρίχου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρο.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:24