search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:52
MENU CLOSE

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το …όραμα!

28.09.2018 07:19
Η αντίδραση των Σκοπίων στην ήττα του «φίλου Αλέξη» στις Ευρωεκλογές - Media

 

Την Κυριακή διεξάγεται το δημοψήφισμα για την συμφωνία των Πρεσπών στη γειτονική χώρα που ήδη ονομάζεται Μακεδονία σκέτα και με τις υπογραφές μας απέκτησαν οι πολίτες της την μακεδονική ιθαγένεια και τους αναγνωρίστηκε ότι μιλούν την (ανύπαρκτη) μακεδονική γλώσσα. 

Το τραγικό και συνάμα αστείο, είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση που αποτελείται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ και η οποία πανηγυρίζει ότι έλυσε το Σκοπιανό, στην πραγματικότητα προσεύχεται να μην βγει θετικό το δημοψήφισμα – γι’ αυτό ακριβώς που υπέγραψαν. Η κωμωδία που στήθηκε μεταξύ Τσίπρα  και Καμένου εξαρτάται από το  δημοψήφισμα μιας ξένης χώρας…  Αυτή η οπερέτα προβάλλεται ως «εθνικό συμφέρον». Πρόκειται για μια συμφωνία που επετεύχθη κατόπιν αφόρητων πιέσεων των συμμάχων μας  στα οποία ενέδωσε η ριζοσπαστική αριστερά σε αγαστή συνεργασία με την εθνική – πατριωτική ακροδεξιά, προφανώς έχοντας ως κύριο και μοναδικό μέλημα το «εθνικό συμφέρον». 

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση βρίσκεται στο στόχαστρο των διεθνών ΜΜΕ για την πρωτοφανή ανθρωπιστική τραγωδία που επικρατεί στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας. Πρόκειται για «διεθνή συνομωσία»  κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;  Για ένα σκοτεινό σχέδιο που εξυφάνθη για να σταματήσει η παγκόσμια ριζοσπαστικοποίηση της οποίας ηγούνται οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με την Αυλωνίτου, τον  Κυρίτση, την Παπακώστα, και τον Τέρενς Κουίκ; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Ίσως. Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα «διεφθαρμένα» διεθνή μέσα. Είναι και η   Ευρωπαϊκή Επιτροπή  η οποία μέσω της Αρχής Καταπολέμησης της Απάτης και της Αδιαφάνειας (OLAF) διεξάγει έρευνα σχετικά με τα κονδύλια σίτισης. 

Ενδεικτική στα θέματα ελευθερίας του τύπου ήταν η αυτόφωρη διαδικασία σύλληψης συκοφαντών δημοσιογράφων που κινήθηκε από τον κο Πάνο Καμένο. Σ’ αυτά τα θέματα, η συγκυβέρνηση δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της.  Μοναδικό παράδειγμα ευρωπαϊκής χώρας με παρόμοια ευαισθησία. Η ηρωική ΕΡΤ, ο κος Παππάς, ο κος Τζανακόπουλος εξάλλου έδωσαν αγώνες με …νεκρούς για να κατακτηθεί η …απρόσκοπτη λειτουργία της ελευθεροτυπίας.

Αλλά και στην τραγωδία με τους 99 νεκρούς, παρά την ευθύνη των τεθνεώτων την οποία επεσήμαιναν κυβερνητικά στελέχη, ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα με θαυμαστά αντανακλαστικά, και από την μεριά της, η κυβέρνηση έδειξε απόλυτο σεβασμό στους θεσμούς, δηλαδή στην απρόσκοπτη λειτουργία της δικαιοσύνης, ώστε να διευκολυνθεί η ερεύνα. Έρευνα η οποία στιγμιαία πάγωσε και ξεπάγωσε  απότομα με κίνδυνο να …αλλοιωθεί το πόρισμα. Αλλά τελικά όλα καλά. 

Με το τέλος των μνημονίων κλείνει άλλη μια εκκρεμότητα και οι αγορές με ανοιχτές τις αγκάλες συνωστίζονται προσφέροντας τα ελκυστικότερα των επιτοκίων τους! 

Το θέμα με τα μνημεία που περνούν στη διαχείριση του Υπερταμείου δεν απασχόλησε την κοινή γνώμη ιδιαιτέρα, ούτε και την κυβέρνηση η οποία είναι απασχολημένη με την περικοπή των συντάξεων την οποία ψήφισε κατά λάθος η ίδια δυο φορές και περιέκοψε άλλες 21.  Στο ασφαλιστικό βρέθηκε η ιδανική λύση με την ρήτρα θανάτου πάνω από τα 70, οπότε έχοντας πλέον διαμορφώσει μια ιδανική κατάσταση, η κυβέρνηση προχωρά απρόσκοπτα προς την ολοκλήρωση του …οράματός της. 

  

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:50