04/07/2020 05:52:35

Χακαρίστηκαν 50 εκατομμύρια λογαριασμοί στο Facebook – Διαγράφονται προφίλ χρηστών - Τι συνέβη

Νέα αλλαγή στο Facebook επηρεάζει τους λογαριασμούς των χρηστών - Media

 

Το Facebook παραδέχτηκε το βράδυ της Παρασκευής ότι παραβιάστηκαν 50 εκατομμύρια λογαριασμοί. Οι χάκερ έκλεψαν τους κωδικούς πρόσβασης στο Facebook που "θα μπορούσαν στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν για να αναλάβουν τους λογαριασμούς των ανθρώπων"

Η εταιρεία δήλωσε σε blog ότι η ομάδα ειδικών της, διαπίστωσε ότι οι χάκερ είχαν βρει αδυναμία στον κώδικα του Facebook σχετικά με τη λειτουργία "Προβολή ως" την Τρίτη.

Το "Προβολή ως" επιτρέπει στους χρήστες να δουν τι το προφίλ τους μοιάζει με άλλες χρήσεις στην πλατφόρμα. Αυτή η αδυναμία επέτρεψε επίσης στους χάκερ να αποκτήσουν ψηφιακά κλειδιά πρόσβασης, τα οποία επιτρέπουν στους χρήστες να παραμένουν συνδεδεμένοι στην υπηρεσία χωρίς να χρειάζεται να εισάγουν ξανά τον κωδικό πρόσβασης τους - κάτι που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο των λογαριασμών των άλλων ανθρώπων.

Σχεδόν 50 εκατομμύρια λογαριασμοί επηρεάστηκαν και είχαν επαναρυθμιστεί τα αναγνωριστικά πρόσβασης. Η εταιρεία, αναστέλλει επιπλέον 40 εκατομμύρια λογαριασμούς ως προληπτικό μέτρο, για συνολικά 90 εκατομμύρια λογαριασμούς. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την απαίτηση από αυτούς τους χρήστες να εισαγάγουν εκ νέου τον κωδικό πρόσβασής τους όταν επιστρέψουν στο Facebook ή να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί Login στο Facebook. Θα λάβουν επίσης μια ειδοποίηση στην κορυφή της ειδησεογραφίας τους, εξηγώντας τι συνέβη.

Η εταιρεία ανέστειλε επίσης το χαρακτηριστικό "Προβολή ως" ενώ εξετάζει την ασφάλειά της, επιδιορθώνει το ζήτημα και ειδοποιεί την επιβολή του νόμου.

Το Facebook, το οποίο διαπραγματεύεται ήδη περίπου 1,5% πριν από την ανακοίνωση, προχώρησε σε απώλειες έως και 3,4% μετά την αποκάλυψη.

Πηγή: sigmalive

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.