search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:06
MENU CLOSE

Παύλος Γερουλάνος: Σκέφτομαι να κατέβω υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων

28.09.2018 17:52
Υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο Παύλος Γερουλάνος - Media

 

Το ενδεχόμενο να κατέβει υποψήφιος για δήμαρχος Αθηναίων σκέφτεται ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος.

«Σκέφτομαι να κατέβω ως υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, αλλά για να το κάνω πρέπει να ξέρω τις παραμέτρους και να εξακριβώσω αν μπορώ να ανταπεξέλθω. Για να πάρω την απόφαση πρέπει να είμαι σίγουρος ότι μπορώ να το κάνω καλά» δήλωσε στον Xfm 943.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι «επίσημη πρόταση δεν μου έχει γίνει από το ΚΙΝΑΛ, ωστόσο υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και θετική διάθεση. Είναι απόφαση που πρέπει να πάρω εγώ πρώτα από όλα».

Επιπλέον, εκτίμησε πως «γίνεται πολύ φασαρία για το ποιος θα στηρίξει ποιόν, αλλά από κανέναν δεν ακούγεται για το ποιος δήμος θα στηρίξει τον πολίτη» και συμπλήρωσε: «Ποτέ δεν κατάλαβα πώς κάποιοι παζαρεύουν θέσεις κι αξιώματα πάνω στο κεφάλι του δημότη. Ο Δήμαρχος πρέπει να υπηρετεί τον πολίτη, όχι κόμματα και πολιτικές καριέρες».

Όπως ανέφερε, ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες για ενδεχόμενη υποψηφιότητά του στην Αθήνα «είναι να αποκτήσω πλήρη εικόνα για το δήμο, την εσωτερική του λειτουργία & το βαθμό εξυπηρέτησης των αναγκών των πολιτών. Ακριβώς αυτό κάνω όλες αυτές τις μέρες, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας».

Επίσης, ο Π. Γερουλάνος επισήμανε: «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς στον Έλληνα πολίτη. Δεν θα καταφέρουμε τίποτα αν απλώς αλλάξουμε την ταμπέλα και μείνουμε ίδιοι. Αυτό που είπα από την πρώτη στιγμή στην απόφαση να αλλάξει το όνομα, να γίνει «Ελιά», ΚΙΝΑΛ, ότι το βασικό είναι να υπάρχει σχέδιο που να αφορά όλη την Ελλάδα. Έπρεπε πρώτα να ανασυγκροτήσουμε τον χώρο και μετά να συζητήσουμε την ανάπτυξή του. Κάναμε το ανάποδο. Οι ιδέες και οι αξίες κρατούν έναν φορέα και όχι τα πρόσωπα και τα ονόματα. Το ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος, μιλούσε για έναν Έλληνα ελεύθερο και αν το μήνυμα αυτό μιλούσε στο 50% της κοινωνίας το ’80, τώρα μιλάει στο 90% γιατί δεν υπάρχει Έλληνας που να μην αισθάνεται εγκλωβισμένος. Η ουσία του πράγματος είναι η εξής, αν το όραμά σου έχει λόγο ύπαρξης, τότε πρέπει να δεις πως θα περάσει στην κοινωνία».

Τέλος, σχολίασε την περίφημη φράση του Θ. Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε»: «Από την αρχή διαφώνησα μαζί του γιατί κάποιος έφαγε μπιφτέκι και κάποιος ψίχουλα, αλλά κάποιος έστρωσε το τραπέζι».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:05