25/01/2020 20:47:44

Στην Ολομέλεια της Γερουσίας η υποψηφιότητα Κάβανο - Χάος στην επιτροπή

Στην Ολομέλεια της Γερουσίας η υποψηφιότητα Κάβανο - Χάος στην επιτροπή - Media

 

Μέσα σε φορτισμένο κλίμα, ο εκλεκτός του Ντόναλντ Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο, Μπρετ Κάβανο, πήρε το «πράσινο φως» από την αρμόδια Επιτροπή της Γερουσίας, προκειμένου η υποψηφιότητά του να περάσει στην Ολομέλεια του σώματος.

Ο Κάβανο, ο οποίος κατηγορήθηκε από τρεις γυναίκες για σεξουαλικές επιθέσεις στο παρελθόν, κέρδισε την υποστήριξη μόνο των Ρεπουμπλικάνων Γερουσιαστών, μελών της Δικαστικής Επιτροπής, ωστόσο, ο δρόμος για το Ανώτατο Δικαστήριο παραμένει ανηφορικός.

Κι αυτό, διότι Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζεφ Φλέικ, από την Αριζόνα, ζήτησε να υπάρξει αναβολή τουλάχιστον μιας εβδομάδας της ψηφοφορίας στη Γερουσία, προκειμένου να εξεταστούν σε βάθος οι κατηγορίες σε βάρος του Κάβανο.

Η ψηφοφορία ήταν οριακή (11 ναι, 10 όχι), ενώ οι συζητήσεις για έρευνα του FBI σχετικά με τις κατηγορίες συνεχίζονται.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν έχει σκεφθεί "ούτε στο ελάχιστο" εναλλακτικές λύσεις για την περίπτωση που η Γερουσία δεν εγκρίνει τον διορισμό του Κάβανο.
 
Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τις ακροάσεις στην Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσων μια "φανταστική στιγμή" στην ιστορία της χώρας, σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των γερουοσιαστών.
 
"Θα αφήσω τη Γερουσία να το χειριστεί. Εκείνοι θα λάβουν τις αποφάσεις" είπε στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.
 
Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν οριακή πλειοψηφία στη Γερουσία (51-49) και για αυτό είναι κρίσιμης σημασίας τι θα ψηφίσουν οι μέχρι και σήμερα αναποφάσιστες, μετριοπαθείς γερουσιάστριες Λάιζα Μουρκόφσκι και Σούζαν Κόλινς. Σχολιάζοντας αυτό το γεγονός, ο Τραμπ είπε ότι "η Μουρκόφσκι και η Κόλινς πρέπει να κάνουν αυτό που θεωρούν σωστό".

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.