search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:09
MENU CLOSE

Σκόπια: Χαμηλή η προσέλευση στο κρίσιμο δημοψήφισμα – Σίγουρο το «ναι»,

30.09.2018 06:51
Σκόπια: Χαμηλή η προσέλευση στο κρίσιμο δημοψήφισμα - Σίγουρο το «ναι»,  - Media

 

Παραμένει χαμηλό το ποσοστό συμμετοχής, τέσσερις ώρες μετά το άνοιγμα της κάλπης η ψηφοφορία για το κρίσιμο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, όπου οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν αν θα εγκρίνουν, ή όχι τη συμφωνία των Πρεσπών. Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους πως η συμμετοχή θα είναι αυτή που θα κρίνει το αποτέλεσμα.  Πάντως, με δεδομένο ότι οι εθνικιστές του VMRO έχουν αναδιπλωθεί στη γραμμή της αποχής, η συμμετοχή είναι αυτή που θα κρίνει το αποτέλεσμα.

Συνολικά 1.806.336 ψηφοφόροι έχουν δικαίωμα ψήφου στο δημοψήφισμα ενώ στις διπλωματικές και προξενικές αρχές στο εξωτερικό, δηλώθηκαν να ψηφίσουν 2.694 ψηφοφόροι. Το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν είναι: «Είστε υπέρ της ένταξης της χώρας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, αποδεχόμενοι τη συμφωνία ανάμεσα στη Δημοκρατία της «Μακεδονίας» και την Ελληνική Δημοκρατία;»

Καθοριστική σημασία έχει η βάση πάνω στην οποία θα μετρηθεί η αναγκαία συμμετοχή άνω του 50%. Οι εκλογικοί κατάλογοι διαμορφώθηκαν το 2002 και έκτοτε δεν έχουν ανανεωθεί, με αποτέλεσμα να μην περιλαμβάνουν το υψηλό ποσοστό της μετανάστευσης, το οποίο θα προσμετρηθεί στο ποσοστό της αποχής. 

Οι κάλπες άνοιξαν στις 8:00 π.μ. και θα κλείσουν στις 8.00μ.μ. ώρα Ελλάδας.

Μικρή συμμετοχή

Τέσσερις ώρες πριν το κλείσιμο της κάλπης, το ποσοστό συμμετοχής στο σημερινό δημοψήφισμα επί της συμφωνίας για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας παραμένει χαμηλό.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή της ΠΓΔΜ, το ποσοστό συμμετοχής μέχρι τις 15:00 τοπική ώρα ανήλθε στο 22,65%.

Οι κάλπες για το δημοψήφισμα θα κλείσουν στις 19:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:09