search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:41
MENU CLOSE

Στις 11 το πρωί ο αγιασμός της Δ΄ και τελευταίας Συνόδου της παρούσας Βουλής

01.10.2018 05:59
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά άμεσα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών για τα κονδύλια στα ΜΜΕ - Media

 

Με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, συνέρχεται στις 11 το πρωί της Δευτέρας η Δ΄ Σύνοδος της ΙΖ Περιόδου της Βουλής.

Κορυφαία γεγονότα αυτής της τελευταίας Συνόδου της Βουλής, η οποία αναδείχθηκε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, αναμένεται να είναι το άνοιγμα των διαδικασιών για την αναθεώρηση του Συντάγματος και η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Εκείνο που εν πολλοίς, αν όχι αποκλειστικά, θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις είναι το χρονικό σημείο εισαγωγής της συμφωνίας των Πρεσπών . Πάντως η αξιωματική αντιπολίτευση έσπευσε χθες, δια της εκπροσώπου Τύπου της, Μαρίας Σπυράκη, να υπενθυμίσει το δικαίωμα που αντλεί από τον Κανονισμό, για την υποβολή πρότασης δυσπιστίας, οποιαδήποτε στιγμή μετά την 17η Δεκεμβρίου.

Κατά τα λοιπά η Κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι επιθυμεί μέσα στην παρούσα Σύνοδο να προχωρήσει σε νομοθετικές πρωτοβουλίες για την σταδιακή άρση αδικιών τον καιρό των μνημονίων, όπως τις εξειδίκευσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ. Έχει επίσης δηλώσει ότι υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος προκειμένου να μην προχωρήσουν οι περικοπές στις συντάξεις και να μην μειωθεί το αφορολόγητο.

Ενόψει της νέας Συνόδου, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έχει εξάλλου προαναγγείλει ότι θα εισαχθεί για συζήτηση στην ολομέλεια το πόρισμα για τις γερμανικές επανορθώσεις. Στόχος είναι η χάραξη και υλοποίηση πολιτικής και στρατηγικής διεκδίκησης, σε διεθνές διακοινοβουλευτικό, διακρατικό και νομικό επίπεδο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:35