search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:51
MENU CLOSE

Ευρω-θρίλερ με τον ιταλικό προϋπολογισμό: Θα μειώσουμε το χρέος, λέει η Ρώμη – Αμφιβάλλουν οι Βρυξέλλες

01.10.2018 15:30
Ευρω-θρίλερ με τον ιταλικό προϋπολογισμό: Θα μειώσουμε το χρέος, λέει η Ρώμη - Αμφιβάλλουν οι Βρυξέλλες - Media
 
Ο Ιταλός υπουργός οικονομικών Τζοβάνι Τρία, κατά την έναρξη των εργασιών του Γιούρογκορουπ αναφέρθηκε στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού που εγκρίθηκε την περασμένη Παρασκευή.
 
«Το ιταλικό χρέος, το 2019 πρόκειται να μειωθεί. Οι ευρωπαίοι εταίροι μας δεν πρέπει να ανησυχούν», δήλωσε ο Τρία.
 
«Περιμένουμε να διαβάσουμε αναλυτικά τα μέτρα, αλλά η πρώτη εντύπωση είναι ότι το ιταλικό προσχέδιο προϋπολογισμού δεν είναι συμβατό με το Σύμφωνο Σταθερότητας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, από το Λουξεμβούργο.
 
«Υπάρχουν κανόνες και είναι ίδιοι για όλους, διότι το μέλλον μας είναι συνδεδεμένο. Μειώνουμε το χρέος, σεβόμαστε τους κανόνες αυτούς και μένουμε κάτω από το 3% στην σχέση ελλείμματος- ΑΕΠ, όχι για να ικανοποιήσουμε την Κομισιόν, αλλά διότι θεωρούμε ότι είναι καλό για τους πολίτες μας», πρόσθεσε ο γάλλος υπουργός οικονομικών, Μπρουνό Λε Μερ.
 
Ο δε επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, τόνισε ότι «προς το παρόν, αυτό που γνωρίζει είναι ότι το ιταλικό έλλειμμα θα ανέλθει στο 2,4% του ΑΕΠ για την επόμενη τριετία. Κάτι το οποίο αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική απόκλιση από τις δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί».
 
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, πάντως, μέσω Facebook τόνισε ότι «ο επόμενος κρατικός προϋπολογισμός θα είναι θαρραλέος και σοβαρός, με στόχο την ανάπτυξη αλλά και την δημοσιονομική σταθερότητα».
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:50