search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:05
MENU CLOSE

Υπ. Πολιτισμού: Καμία μεταβίβαση μνημείων στο Υπερταμείο

01.10.2018 17:48
Υπ. Πολιτισμού: Καμία μεταβίβαση μνημείων στο Υπερταμείο - Media
 
«Τόσο ο νόμος όσο και η υπουργική απόφαση είναι σαφή, όλα τα κτίρια που σχετίζονται με το δημόσιο αγαθό της πολιτιστικής κληρονομιάς εξαιρούνται, δεν έχουν μεταβιβαστεί ούτε θα μεταβιβαστούν», δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής για το θέμα της «δήθεν παραχώρησης μνημείων και μουσείων στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ)», μιλώντας εφ’ όλης της ύλης στη δημόσια τηλεόραση.
 
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο υφυπουργός τόνισε ότι οι μόνες μεταβιβάσεις ακινήτων ενδιαφέροντος του υπουργείου Πολιτισμού που έχουν γίνει είναι εκείνες που πραγματοποίησε η προηγούμενη κυβέρνηση προς το ΤΑΙΠΕΔ, όπως τα ακίνητα της Πλάκας. Επίσης πρόσθεσε ότι δεν έχει γίνει ούτε πρόκειται να γίνει καμία μεταβίβαση και πως θα εκκινήσει διαδικασίες προκειμένου να επιστραφούν στο υπουργείο Πολιτισμού και τα ακίνητα που είχαν μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ.
 
Ως προς το Ταμείο Αλληλοβοήθειας των Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού, ο κ. Στρατής επισήμανε ότι η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελικών αρχών και της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης. Τέλος, αναφέρθηκε στο ηλεκτρονικό εισιτήριο για μνημεία και μουσεία επισημαίνοντας ότι κερδήθηκε το μεγάλο στοίχημα του φετινού καλοκαιριού με την εγκατάστασή του σε 11 χώρους και ότι στόχος είναι να επεκταθεί και σε όσο το δυνατόν περισσότερους αρχαιολογικούς χώρους το επόμενο διάστημα.
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:02