search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:19
MENU CLOSE

Καλώς ήλθατε στη μηχανή: Δίκτυο επιτρέπει σε τρεις ανθρώπους να μοιραστούν τη σκέψη τους

01.10.2018 19:00
Ξέχασαν τα μικρόφωνα ανοιχτά - Η φράση του Κουβαρά και το σχόλιο του Παπαδημούλη (Video) - Media

 

Θυμάστε τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας τύπου «Matrix» όπου οι ήρωες συνδέονταν μέσω δικτύου μεταξύ τους και μπορούσαν να επικοινωνούν μέσω της σκέψης;

Στο ΜΙΤ μόλις πέτυχαν αυτό ακριβώς: τρεις άνθρωποι συνδέθηκαν μέσω δικτύου μεταξύ τους και μόνο με τις σκέψεις τους κατάφεραν να παίξουν ένα παιχνίδι τύπου Tetris.

To δίκτυο στηριζόταν σε εγκεφαλογραφήματα και διακρανιακή μαγνητική διέγερση και παρότι μόνο ένα από τα τρία υποκείμενα του πειράματος μπορούσε να είναι ταυτόχρονα πομπός και δέκτης, οι τρεις «παίκτες» μόνο με τη δύναμη της σκέψης περιέστρεφαν έναν κύβο, καθώς λαμπάκια led άλλαζαν τις εγκεφαλικές τους συχνότητες.

Αν και το πείραμα μοιάζει απλοϊκό, οι προεκτάσεις του είναι τεράστιες, καθώς οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το δίκτυο μπορεί να επεκταθεί σε πολύ περισσότερα άτομα και η μετάδοση σκέψης να γίνει μια πραγματικότητα.

Πληροφορίες: engadget

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:18