search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:43
MENU CLOSE

Νέο μέτωπο Κοτζιά – Καμμένου:  Όποιος θέλει, ας φέρει πρόταση στη Βουλή να πέσει η κυβέρνηση…

02.10.2018 05:20
Μήνυση κατά του Πάνου Καμμένου για τα περί Σόρος καταθέτει ο Νίκος Κοτζιάς - Media

 

Σαφές σε όλους τους τόνους έκανε χθες ο Νίκος Κοτζιάς την διαφωνία του με τον Πάνο Καμμένο. Αυτό προκύπτει και από τον δήλωση του Υπουργού εξωτερικών μία μέρα μετά το δημοψήφισμα στη ΠΓΔΜ 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην εκπομπή «Επόμενη Μέρα» στην ΕΡΤ, ο υπουργός Εξωτερικών επέλεξε να μην εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τη δημόσια διαφοροποίηση του Πάνου Καμμένου, αλλά δεν έχασε την ευκαιρία να ρίξει τα βέλη του.  «Ακούω το σενάριο ότι οι ΑΝΕΛ θα πάνε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να πέσει η κυβέρνηση. Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν έτσι, πέφτουν μέσα στη Βουλή και με ψηφοφορία. Όποιος θέλει ας φέρει πρόταση στη Βουλή και τότε θα ανακαλύψουμε όλοι τα μυστικά της Βουλής και τους πραγματικούς συσχετισμούς». Πρόσθεσε δε ότι «δεν νομίζω ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα πέσει έτσι, θα πάει σε εκλογές όποτε το αποφασίσει ο πρωθυπουργός». Προεξόφλησε πάντως ότι των εκλογών θα προηγηθεί η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Σε ό,τι αφορά το δημοψήφισμα των Σκοπίων ο κ. Κοτζιάς υποστήριξε ότι δεν αποτελεί νομικό όρο ή προϋπόθεση για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, επικαλούμενος σχετικό άρθρο του κειμένου που υπεγράφη στις Πρέσπες. «Η Συμφωνία των Πρεσπών λέει πως η ΠΓΔΜ, εφόσον το αποφασίσει, θα διεξάγει δημοψήφισμα. Δεν είναι όρος νομικός στη συμφωνία. Η συμφωνία λέει πως το δημοψήφισμα είναι επιλογή της κυβέρνησης, αλλά ούτε όρος, ούτε νομική απαίτηση της συμφωνίας» είπε συγκεκριμένα.

Διαβάστε επίσης: Κοτζιάς: Το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ δεν είναι όρος ή προϋπόθεση για την υλοποίηση της Συμφωνίας

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:40