search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:26
MENU CLOSE

Ο Τσίπρας «χτίζει γέφυρες» με Πούτιν

02.10.2018 09:22
«Κλείδωσε» για τις 7 Δεκεμβρίου η επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα - Media

 

Με άκρα μυστικότητα προετοιμάζεται η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και η συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Τις τελευταίες ημέρες, ύστερα από μια μακρά περίοδο ιδιαίτερα ψυχρού κλίματος στις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας, καταβάλλεται προσπάθεια να αμβλυνθούν οι αντιθέσεις και να στηθούν εκ νέου «γέφυρες» μεταξύ Αθήνας και Μόσχας.

Αποκορύφωμα της αναθέρμανσης των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας θα είναι η υπό προγραμματισμό επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα και οι συνομιλίες με το Ρώσο πρόεδρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα  «ΤΑ ΝΕΑ» τις προηγούμενες ημέρες μετέβη στη Μόσχα απεσταλμένος της ελληνικής κυβέρνησης ο οποίος και είχε επαφές με κεντρικά πρόσωπα της ρωσικής διπλωματίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει «κλειδώσει» η ημερομηνία της επίσκεψης του Τσίπρα, για την οποία τόσο η ελληνική πλευρά όσο και η ρωσική πλευρά αποφεύγει να δημοσιοποιήσει στοιχεία ακόμη και για την προεργασία που γίνεται στο παρασκήνιο για ευνόητους λόγους.

Εξάλλου μέχρι να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία της επίσκεψης υπάρχουν ορισμένα ακόμη στάδια, ενώ αναμένεται να προηγηθεί της ανακοίνωσης – από το Κρεμλίνο – η τηλεφωνική επικοινωνία του ρώσου προέδρου με τον  έλληνα πρωθυπουργό

Πάντως με βάση τον σχεδιασμό που γίνεται, έχει εξεταστεί ως πιθανό χρονικό σημείο μετάβασης τη ελληνικής αποστολής στη Μόσχα το τρίτο δεκαήμερο του προσεχούς Νοεμβρίου.

Αυτή θα είναι η δεύτερη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη Μόσχα ως Πρωθυπουργού – η πρώτη ήταν στις αρχές του Απριλίου του 2015, εν μέσω τότε των κρίσιμων συζητήσεων για το ελληνικό χρέος και τη δημοσιονομική κατάσταση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:25