20/09/2020 07:22:19

Φίλης: Ακραίος ο Καμμένος στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών

«Κεραυνοί» Φίλη για τα θρησκευτικά: Η απόφαση του ΣτΕ αντίκειται στο Σύνταγμα - Media

 

Αιχμές κατά του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου άφησε ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Βίλης, σε συνέντευξή του στο κανάλι της Βουλής για το δημοψήφισμα στα Σκόπια και τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Δεν υπάρχει θέμα ακυρότητας της συμφωνίας, ούτε κάποια άλλη πολιτική δύναμη στη γειτονική χώρα το βάζει αυτό το θέμα. Αν δεν μπαίνει θέμα ακυρότητας από τα Σκόπια, είναι λογικό να μπαίνει από εμάς και κάποιους πολιτικούς παράγοντες;», δήλωσε.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε:

«Και δεν αναφέρομαι μόνο στον κ. Καμμένο αλλά και στην αντιπολίτευση -άλλωστε οι απόψεις τους στο συγκεκριμένο θέμα ταυτίζονται.

Να μη προτρέχουμε διότι τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα. Άλλωστε δεν υπάρχει απόρριψη της Συμφωνίας των Πρεσπών στο δημοψήφισμα. Είχαμε αποχή που δεν είναι μονόχρωμη. Η μεγάλη αποχή που είναι μια στάση, δεν έχει μονοδιάστατη ερμηνεία, ήταν άνθρωποι που δεν ήθελαν την συμφωνία. Ακραίοι εθνικιστές. Και εδώ υπάρχουν τέτοια στοιχεία. Προσέξτε την περίεργη σύμπτωση των ακραίων και εδώ και στα Σκόπια».

Ερωτώμενος εάν ο Π. Καμμένος δικαιώνεται που λέει όχι στην συμφωνία, ο Ν. Φίλης απάντησε: «Στο θέμα αυτό είναι ακραίος και ο κ. Καμμένος. Δεν δικαιώνεται κανείς και το μείζον θέμα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η σταθερότητα στην περιοχή».

Σχολιάζοντας τις ερμηνείες για το δημοψήφισμα, τόνισε ότι μπορεί να έχει πολλές αναγνώσεις «αρκεί αυτές να μην είναι μεροληπτικές».

Ο Ν.Φίλης τάχθηκε υπέρ του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά επισημαίνοντας ότι «έχει δίκιο: πρέπει να παρακολουθούμε με προσοχή τις εξελίξεις στη γείτονα χώρα αλλά και από απόσταση και να μην δίνουμε την εντύπωση ότι παρεμβαίνουμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο στα εσωτερικά τους. Να μην συνταγματολογούμε από την Ελλάδα για το Σύνταγμά τους».

Σχετικά με την πιθανότητα πτώσης της κυβέρνησης, ο Ν. Φίλης υπογράμμισε ότι η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να ψηφιστεί από 151 βουλευτές. «Οποιαδήποτε θέση για ανατροπή της κυβέρνησης θέλει πρόταση δυσπιστίας που θα υπερψηφιστεί από 151 βουλευτές. Δεν πέφτει μια κυβέρνηση επειδή κάποιος το είπε στην τηλεόραση" ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.