search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:40
MENU CLOSE

Με κλιματιστικό στο γήπεδο θα «παλεύεται» η ζέστη στο Κατάρ (Photos)

02.10.2018 14:00
Με κλιματιστικό στο γήπεδο θα «παλεύεται» η ζέστη στο Κατάρ (Photos) - Media

Με την ανακοίνωση της φιλοξενίας του Μουντιάλ από το Κατάρ το 2022, άπαντες προβληματίστηκαν για την αφόρητη ζέστη και τις συνθήκες που επικρατούν εκεί. Οι Άραβες όμως υποσχέθηκαν εξαρχής ιδανικές συνθήκες και είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους.

Το Σάββατο, θα διεξαχθεί ο τελικός του Emir Cup στην Ντόχα και το ολοκαίνουργιο γήπεδο «Καλίφα» θα ανοίξει για πρώτη φορά τις θύρες του. Πρόκειται για υπερσύγχρονο στολίδι, όπου κυριαρχεί μία τρομερή καινοτομία. Παρά το ότι δεν είναι κλειστό, εκεί λειτουργούν πολύ ισχυρά κλιματιστικά. Για την ακρίβεια, υπάρχουν 300 έξοδοι από το υπερμηχάνημα ψύξης που ελέγχει τη θερμοκρασία του χώρου. Αποτέλεσμα; Ενώ το Σάββατο η θερμοκρασία στη Ντόχα αναμένεται να φτάσει και τους 40 βαθμούς, μέσα στο γήπεδο θα πέφτει στους 26.

Ο μηχανικός Σαούντ Αμπντούλ Γκανί που δημιούργησε το έργο εξηγεί στη γαλλική Equipe: «Είναι ένα σύστημα που έχει ενσωματωθεί στα στάδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2022, προσαρμοσμένο στο Khalifa, που χτίστηκε στη δεκαετία του ’70».

Έτσι, το προσεχές Σάββατο θα γίνει και μία άτυπη πρόβα τζενεράλε ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2022 με την ελπίδα ότι η ζέστη δεν θα είναι πια ανυπέρβλητο εμπόδιο για τη διοργάνωση οποιουδήποτε αθλητικού γεγονότος στο Κατάρ. Ενίοτε, γιατί για υπαίθριους αγώνες όπως ο Μαραθώνιος, δεν υπάρχουν πραγματικές εναλλακτικές λύσεις, εκτός από την ενδεχόμενη πραγματοποίησή τους τη νύχτα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:38