search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:00
MENU CLOSE

Ερντογάν: Δεν επιτρέπουμε λεηλασία δικαιωμάτων μας σε Αιγαίο – Κύπρο (Video)

02.10.2018 16:17
Ερντογάν για προσφυγικό: Ή θα γίνει αυτό που λέμε ή θα ανοίξουμε τις πύλες - Media

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις απέναντι σε Αθήνα και Λευκωσία προέβη ο τούρκος πρόεδρος.

.Μιλώντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), o Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε τη θέση του ότι ουδείς μπορεί να αγνοήσει τα συμφέροντα της Άγκυρας σε Αιγαίο και Κύπρο.

«Όλοι πρέπει να καταλάβουν και να δουν πως τίποτα δεν μπορεί να πετύχει στην περιοχή χωρίς την Τουρκία.

»Το ίδιο ισχύει και για τις εξελίξεις στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Όσοι νομίζουν πως θα κάνουν πράγματα κάτω από τη μύτη μας και χωρίς την Τουρκία και μάλιστα εναντίον της Τουρκίας, θα καταλάβουν σύντομα πως κάνουν λάθος» είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Μάλιστα, συνέχισε λέγοντας πως «εμείς δεν έχουμε καμία βλέψη στα δικαιώματα και στα συμφέροντα κανενός. Όμως, δεν επιτρέπουμε να λεηλατήσει κάποιος τα συμφέροντα τα δικαιώματα μας».

Υπενθυμίζεται πως ο τούρκος πρόεδρος έκανε αντίστοιχες δηλώσεις χθες, Δευτέρα, μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο. Σύμφωνα με αυτές, «στην Κύπρο και στο Αιγαίο δεν μπορεί να γίνει κάποιο βήμα χωρίς την Τουρκία».

«Όπως σε κάθε ζήτημα, έτσι και στο Αιγαίο και την Κύπρο η προτίμησή μας είναι το «win-win». Όσοι οδηγούν το ζήτημα σε σύγκρουση ή σε κρίση θα λογοδοτήσουν πρώτα στο λαό τους» πρόσθεσε ο ίδιος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:57