search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:32
MENU CLOSE

«Σκότωσα πολλούς και δεν μπορώ να το αλλάξω αυτό» – Σοκαριστικές αποκαλύψεις από τον βετεράνο τερματοφύλακα της Λίβερπουλ, Μπρους Γκρόμπελαρ

02.10.2018 16:31
«Σκότωσα πολλούς και δεν μπορώ να το αλλάξω αυτό» - Σοκαριστικές αποκαλύψεις από τον βετεράνο τερματοφύλακα της Λίβερπουλ, Μπρους Γκρόμπελαρ - Media

 

Ο πρώην τερματοφύλακας της Λίβερπουλ Μπρους Γκρόμπελαρ μοιράστηκε τις τραυματικές εμπειρίες που έζησε στον πόλεμο για την ανεξαρτησία της Ζιμπάμπουε.

Όταν επιστρατεύθηκε το 1975 στον στρατό της Ροδεσίας κατά τη διάρκεια του πολέμου για την ανεξαρτησία της Ζιμπάμπουε ήταν έφηβος. Ο Γκρόμπελαρ πιστεύει ότι το ποδόσφαιρο του έσωσε τη ζωή και τον τράβηξε μακριά από τις ανατριχιαστικές εικόνες που έζησε.

Στρατιώτες που τεμάχιζαν πτώματα για εκδίκηση βρίσκονται ακόμη στο μυαλό του πρώην άσου της Λίβερπουλ. Ο 60χρονος περιγράφει στον Guardian την πρώτη φορά που σκότωσε άνθρωπο. «Η πρώτη μου φορά ήταν το σούρουπο. Καθώς ο ήλιος βυθίζεται βλέπεις σκιές στους θάμνους. Δεν μπορείς να αναγνωρίσεις πολλά μέχρι να δεις το λευκό των ματιών τους. Είναι ή εσύ ή αυτοί», λέει ο Γκρόμπελαρ.

Όταν ο δημοσιογράφος τον ρωτά πόσους έχει σκοτώσει απαντά: «Δεν μπορώ να πω πόσους ανθρώπους σκότωσα στην διάρκεια των συγκρούσεων. Σκότωσα πάντως πολλούς. Γι’ αυτό και θέλω να ζω μέρα με την μέρα. Μετανιώνω γι’ αυτά που έγιναν, γι’ αυτά που έκανα αλλά είναι κάτι που δεν μπορώ να το αλλάξω. Πολλοί οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία γιατί δεν μπορούσαν ν’ αντέξουν αυτά που έζησαν».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:27