search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:30
MENU CLOSE

IDA NIELSEN & THE FUNKBOTS – To καταιγιστικό Funk της μούσας του Prince

03.10.2018 09:11
IDA NIELSEN & THE FUNKBOTS - To καταιγιστικό Funk της μούσας του Prince - Media

 

Από την Παρασκευή 5 έως τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου

Μια νέα σεζόν ξεκινά δυναμικά στο Half Note Jazz Club με μία υψηλή προσωπικότητα της funk μουσικής. Η εκπληκτική μπασίστρια, συνθέτρια και τραγουδίστρια Ida Nielsen με τα πολλά ψευδώνυμα, τις πολλές διακρίσεις και συνεργασίες, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα! Την γνωρίσαμε ως Bass Ida, ως Bassida ή ως Ida Funkhouser αλλά κυρίως την μάθαμε ως την τελευταία μπασίστρια του θρυλικού Prince και μία από τις μούσες του, στα τελευταία χρόνια της ζωής του. Η Ida Kristine Nielsen γεννήθηκε στην Δανία και ξεκίνησε να παίζει πιάνο και να τραγουδά σε χορωδία. φίλη της με μπάντα, της έδωσε την ιδέα να αναλάβει την θέση του μπασίστα της που έφυγε κι εκείνη δέχτηκε. Παρακολουθώντας μια συναυλία μιας μπάντας που έπαιζε original funk κομμάτια εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ με την τεχνική του slap bass του μπασίστα και αποφάσισε πως κι εκείνη ήθελε να κάνει ακριβώς αυτό. Έτσι, μία σπουδαία μουσικός με ειδικότητα στο funky παίξιμο είχε μόλις αρχίσει να ξεχωρίζει με το ταλέντο της. Σύντομα, θα την διαλέξει η μεγάλη Zap Mama και θα την εντάξει στην μεγάλη μπάντα της, με την οποία θα γίνει κι ευρέως γνωστή ενώ θα περιοδεύσει σε όλο τον κόσμο.

Οι απίστευτες ικανότητες στο μπάσο της είχαν ήδη προσδώσει πολλά ψευδώνυμα αλλά το πιο γνωστό ήταν το … Bassida! Tο 2008 αποφάσισε να κάνει το πρώτο της άλμπουμ, με τίτλο “Marmalade”, κυρίως για τον εαυτό της και για να παίζει όπως εκείνη το ήθελε, αδιαφορώντας αν ο δίσκος αυτός πουλήσει. Τα φώτα της δημοσιότητας άρχισαν να πέφτουν επάνω της κι άρχισε να κάνει πολλά σεμινάρια μπάσου μέσω του YouΤube με τα οποία ασχολήθηκε ακόμη περισσότερο όταν μια γνωστή εταιρεία ενισχυτών μπάσου και εφέ της ζήτησε να δοκιμάσει και να παρουσιάζει τα προϊόντα της. Τα πολλά videos με τα σεμινάρια μπάσου και η δεδομένη δεξιοτεχνία της, την έκαναν παγκοσμίως γνωστή. Κάπως έτσι η Ida τράβηξε την προσοχή του μεγάλου Prince. Μία ημέρα στις αρχές του 2010, χτυπάει το τηλέφωνό της, όπου κάποια φωνή ισχυρίζεται ότι είναι … η μάνατζερ του Prince! Αρχικά νόμιζε ότι ήταν κάποια φάρσα, αλλά το γεγονός ότι την καλούσε να πάει στην Αμερική να «τζαμάρει» με τον ίδιο τον καλλιτέχνη στα μυθικά Paisley Park Studios, την έκαναν να πιστέψει ότι κάτι σοβαρό υπήρχε σ’ όλα αυτά.

Σε διάστημα μόλις τριών μηνών η Ida Nielsen ήταν και επίσημα η μπασίστρια σε όλες τις περιοδείες ενός καλλιτέχνη-συμβόλου με παγκόσμια λάμψη κι από τις πλέον δημιουργικές προσωπικότητες στην ιστορία της μουσικής. Έτσι, λοιπόν, η Ida γίνεται επίσημο μέλος της περίφημης New Power Generation, του συγκροτήματος δηλαδή του Prince. Αργότερα , το 2012 θα φτιάξει μαζί με την Καναδέζα κιθαρίστρια Donna Grantis και την Αμερικανίδα ντράμερ Hannah Welton το περίφημο funk rock συγκρότημα των 3rdEyeGirl με τις οποίες από τον Απρίλιο του 2013 ο Prince θα ηχογραφεί και θα περιοδεύει ως το βασικό του υποστηρικτικό συγκρότημα μέχρι τον τραγικό θάνατό του το 2016.

Έπεται μια συναρπαστική και γεμάτη εμπειρίες περίοδος στην ζωή της Ida Nielsen που αναπόφευκτα περνάει σε άλλη φάση και γίνεται πιο προσωπική. Το 2016 θα κυκλοφορήσει τον τρίτο προσωπικό δίσκο της με τίτλο “Turn it Up” και θα αρχίσει να περιοδεύει με τις διάφορες μπάντες της ανά τον κόσμο. Η καταιγιστική μουσική της Ida Nielsen περιγράφεται καλύτερα ως μια υπέροχη μείξη παλιάς σχολής Funk, με hip hop, με reggae, με world, με rock – pop επιρροές, που δεν μένει αδιάφορη στην πιασάρικη μελωδία αλλά με πολύ ρυθμικό μπάσο.

Στην Αθήνα και το Half Note η Ida Nielsen μας συστήνεται με το συγκρότημά της THE FUNKBOTS και περιλαμβάνει φυσικά στο ρεπερτόριό της μουσική από τα 4 προσωπικά της άλμπουμ (το 4ο είναι σε φάση ηχογράφησης ) αλλά και μικρό χαρακτηριστικό αφιέρωμα στον PRINCE.

Από Παρασκευή 5 μέχρι και Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, η εκπληκτική ιέρεια του funk κοντά μας.

Κι όπως λέει η ίδια ….“You can’t fake the funk”!

 

Ida Nielsen→ (bass -vocals)

Mika Vandborg→ (guitar)

Al Agami→ (vocals, rap)

Patrick Dorcean→ (drums)

 

HALF NOTE JAZZ CLUB

Τριβωνιανού 17, Μετς

Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ.: 22.30, Κυρ. & Δευτ.: 21.30

Είσοδος: 20 ευρώ (μπαρ), 25 ευρώ (Β’ Ζώνη), 30 ευρώ (Α’ Ζώνη),

*** την Δευτέρα 8/10 έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές

Προπώληση: www.viva.gr

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310

www.halfnote.gr

www.facebook.com/halfnote.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:28