search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:28
MENU CLOSE

Επιδρομή των funds σε σπίτια και επιχειρήσεις καταγγέλλει ο Λαφαζάνης

03.10.2018 12:32
Επιδρομή των funds σε σπίτια και επιχειρήσεις καταγγέλλει ο Λαφαζάνης - Media

Η ΛΑΕ και το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών «και με τις σημερινές μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις τους» σε δύο συμβολαιογραφεία στην Αθήνα που πραγματοποιούσαν πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών, «έδωσαν ηχηρό μήνυμα στο μνημονιακό πολιτικό, οικονομικό και τραπεζικό κατεστημένο ότι συνεχίζουν τους αγώνες τους ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής» τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΛΑΕ.

Στις δυο συγκεντρώσεις συμμετείχαν μπλοκ της ΛΑΕ με επικεφαλής τον γραμματέα της Παναγιώτη Λαφαζάνη, της “Ενωτικής πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών”, του “Συντονισμού συλλογικοτήτων κατά των πλειστηριασμών” και των “Ανυπότακτων συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας”.

Σε δηλώσεις του, έξω από το πρώτο συμβολαιογραφείο, όπου «με παρέμβαση του κινήματος», ανεστάλησαν δύο πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας ο γραμματέας της ΛΑΕ μίλησε για «μια εφιαλτική επιδρομή πλειστηριασμών» από τα fund, τα οποία έχουν αγοράσει δάνεια «πολλές φορές με 20% και 30% της αξίας του δανείου και ζητάνε από τους οφειλέτες να πληρώσουν το 100%».

«Τώρα παίρνουν πολύ μικρά σπίτια, να το ξέρετε αυτό, γιατί τα θεωρούν περισσότερο αξιοποιήσιμα . Μιλάμε για άγριες καταστάσεις», είπε χαρακτηριστικά.

«Φανταστείτε ληστεία που γίνεται, φανταστείτε τη λεηλασία που γίνεται πανελλαδικά. Και αυτά τα fund έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν ταχύτατα σε αυτούς πλειστηριασμούς», τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και προσέθεσε:

«Επίσης, κινδυνεύουν και χιλιάδες επιχειρήσεις. Και εκεί έχουν κάνει επιδρομή τα fund. Να “αφελληνίσουν” αυτές τις επιχειρήσεις και να πετάξουν τους εργαζόμενους στον δρόμο. Πρόκειται για μια τραγωδία. Πρέπει να πληροφορηθεί ο κόσμος τι γίνεται. Τι τον περιμένει διότι αυτά που λένε περί μεταμνημονιακής εποχής είναι κουραφέξαλα. Τις ελληνικές επιχειρήσεις πάνε να τις κλείσουν, να διώξουν κόσμο και να τις μεταβιβάσουν σε ξένα χέρια».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:27