search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:10
MENU CLOSE

«Χειρόφρενο» από τους εργαζόμενους στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης

03.10.2018 12:53
«Χειρόφρενο» από τους εργαζόμενους στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης - Media

Σε στάση εργασίας, από τις 19:00 μέχρι και τα μεσάνυχτα απόψε, αλλά και σε 24ωρη απεργία αύριο, προχωρούν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), αντιδρώντας στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, με αντικείμενο – όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους – «τον κατακερματισμό και την εκχώρηση αστικού έργου αποκλειστικής ευθύνης και αρμοδιότητας του ΟΑΣΘ (και του ΟΑΣΑ της Αθήνας) σε ΚΤΕΛ και άλλους ιδιώτες οδικούς μεταφορείς επιβατών».

«Κανένα δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί κατά τη σημερινή στάση εργασίας, ενώ αύριο Πέμπτη θα εκτελούνται συγκεκριμένα δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας» διευκρίνισε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του συνδικάτου κάνει λόγο για «πρωτόγνωρη και αυταρχική νομοθετική ρύθμιση, χωρίς να προηγηθεί διάλογος με φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και εργαζόμενους των δημόσιων συγκοινωνιών».

Καλεί δε τις ηγεσίες των κομμάτων, τους βουλευτές, την Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και τους τοπικούς φορείς «να αναλάβουν άμεσες πρωτοβουλίες απόσυρσης αυτής της ακατανόητης νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης».

Την «απαράδεκτη» ενέργεια του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών να προχωρήσει «αιφνιδιαστικά, χτες αργά το βράδυ», στην κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή, με την οποία «στην ουσία ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών τόσο της Αθήνας, όσο και της Θεσσαλονίκης» καταγγέλλει και η ΓΣΕΕ.

Όπως υποστηρίζει, με την τροπολογία αυτή «εκχωρείται αστικό έργο αποκλειστικής ευθύνης των ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ, σε ΚΤΕΛ Α.Ε., αλλά ακόμη και σε ιδιώτες οδικούς μεταφορείς επιβατών».

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ «αντί το αρμόδιο υπουργείο να προωθεί μέτρα και πολιτικές για την καλύτερη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα του επιβατικού κοινού, προωθεί μέτρα που όχι μόνο θα επιδεινώσουν την κατάσταση, αλλά θα οδηγήσουν και σε αύξηση του κόστους μετακίνησης για τους πολίτες».

Η ΓΣΕΕ ζητεί την απόσυρση της «απαράδεκτης» αυτής τροπολογίας και δηλώνει πως βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, οι οποίοι, στην αντίθετη περίπτωση, έχουν προειδοποιήσει με δυναμικές κινητοποιήσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:10