search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:59
MENU CLOSE

Ένα μηνιάτικο για το νέο iPhone…

03.10.2018 17:16
Ένα μηνιάτικο για το νέο iPhone… - Media

 

«Σιγά μη δουλεύω για ένα μήνα τσάμπα για να πάρω ένα κινητό…» Πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή την έκφραση από τους «πολέμιους» των ακριβών κινητών τηλεφώνων.

Βέβαια την συγκεκριμένη άποψη δεν ενστερνίζονται τουλάχιστον 10.000 πολίτες που εξαφάνισαν τα νέα iPhone, το πρώτο τριήμερό που έφθασαν στην Έλλαδα. Μάλιστα, οι Έλληνες διέθεσαν περίπου 6 εκατ. ευρώ προκειμένου να ενταχθούν στη λίστα εκείνων που παρέλαβαν το εμβληματικό κινητό τηλέφωνο της Apple. Διαφορετικά; Διέθεσαν το μηνιάτικό τους για να μπορέσουν να αποκτήσουν το πολυπόθητο αντικείμενο της αμερικανικής εταιρίας, σύμφωνα με έρευνα της Picodi. που αποφάσισε να ελέγξει πόσες ημέρες θα πρέπει να εργαστούν οι κάτοικοι 42 χώρων (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Κύπρου).

Η έρευνα αφορά την απόκτηση του μεσαίου κινητού της εταιρείας με χωρητικότητα 64 GB κι όχι του ακριβότερου smartphone στην ιστορία της εταιρείας – του iPhone XS Max. Χρησιμοποιώντας τις δημοσιευμένες από την Apple τιμές για το μοντέλο iPhone 64 GB σε διάφορες χώρες, αλλά και τις επίσημες στατικές για το μέσο μισθό στις χώρες αυτές προκύπτει ότι η καλύτερη αναλογία μέσου μισθού / τιμής δεν βρίσκεται στις ΗΠΑ – τη πιο σημαντική αγορά της Apple.

Στην περίπτωση της χώρας μας λοιπόν, όπου το iPhone κοστίζει 1.179 ευρώ και ο μέσος μεικτός μισθός σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ διαμορφώνεται στα 1060 ευρώ (890 ευρώ καθαρά) προκύπτει ότι θα χρειαστούν 27,8 ημέρες εργασίας ώστε να αποκτηθούν τα χρήματα για την αγορά του νέου τηλεφώνου. Φυσικά, υπό τον όρο ότι δαπανάτε ολόκληρος ο μισθός των προαναφερθέντων ημερών και τα υπόλοιπα κόστη ζωής θα είναι μηδενικά.

Όσο για την γειτονική Κύπρο οι κάτοικοι θα μπορέσουν να απολαύσουν το καινούργιο τους iPhone δουλεύοντας σχεδόν δύο εβδομάδες λιγότερο από τους Έλληνες. Υποθέτοντας ότι ο μέσος μεικτός μισθός στην Κύπρο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΣΤΑΤ (Στατιστική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας), διαμορφώνεται στα 1.848 ευρώ (1688 € ο καθαρός), ο μέσος κάτοικος της Κύπρου θα πρέπει να εργαστεί για 14,7 ημέρες, ώστε να μαζέψει τα χρήματα για το καινούργιο iPhone Xs.

Αυτοί που θα μπορέσουν να κάνουν δικό τους το νεότερο προϊόν της Apple πρώτοι είναι οι Ελβετοί, που θέλουν μόνο 5 μερούλες δουλειάς για να αποκτήσουν το κινητό. Αυτοί που μάλλον θα δουν το νέο iPhone μόνο από φωτογραφίες είναι οι κάτοικοι των Φιλιππίνων οι οποίοι θα χρειαστούν 156 ημέρες -σχεδόν μισό χρόνο- για να μαζέψουν τα χρήματα του νέου IPhone, δίχως να έχουν έξοδα διαβίωσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:59