search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:25
MENU CLOSE

Φοιτήτριες σε πανεπιστήμιο της Αθήνας καταγγέλλουν τον καθηγητή τους- «Κλείδωνε την πόρτα και με χάιδευε»

04.10.2018 05:35
Φοιτήτριες σε πανεπιστήμιο της Αθήνας καταγγέλλουν τον καθηγητή τους- «Κλείδωνε την πόρτα και με χάιδευε» - Media

 

Μετά την αποκάλυψη για τον καθηγητή στο ΤΕΙ Σερρών, οποίος φέρεται να ζήταγε χρηματικά ή σεξουαλικά ανταλλάγματα από φοιτητές και φοιτήτριες για να περάσουν τα μαθήματα της διάφορα περιστατικά από πανεπιστήμια όλης της χώρας έρχονται στο φως.

Φοιτήτριες του πανεπιστημίου της Αθήνας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR καταγγέλλουν καθηγητή για ανάρμοστη συμπεριφορά. Οι φοιτήτριες περιγράφουν όλα όσα τους ζητούσε ο καθηγητής, ο οποίος δεν δίσταζε να εκπληρώνει τις επιθυμίες τους ακόμη και στις αίθουσες διδασκαλίας, καθώς όπως υποστηρίζουν τα κορίτσια, τις κλείδωνε μέσα στην τάξη και τις χάιδευε, ενώ ζητούσε να τις φωτογραφίσει με δαντελωτά σορτσάκια.

«Κλείδωσε την πόρτα και έκατσε στην διπλανή καρέκλα…. Πέρασε το χέρι του γύρο μου, αγκαλιάζοντας με για να πιάσει το ποντίκι του υπολογιστή, και με το άλλο του χέρι χάιδεψε τον μηρό μου… Καθ΄ όλη τη διάρκεια που μου εξηγούσε τα της εργασίας, έβρισκε διάφορες προφάσεις  ώστε να υπάρχει φευγαλέο άγγιγμα», αποκάλυψε η ανώνυμη φοιτήτρια για καθηγητή πανεπιστημίου της Αθήνας στο Star.
Μια άλλη φοιτήτρια περιέγραψε επίσης την δική της ιστορία:

«Ήταν μια μέρα στο στούντιο, όπου εκεί δέχτηκα σεξουαλικό υπονοούμενο καθώς χειριζόμουν τη μηχανή μεγάλου φορμά. Μου είπε ότι πρέπει να την πιάνω όπως πιάνω τα αντρικά μόρια», λέει η φοιτήτρια.

Σύμφωνα μάλιστα με τις νεαρές, ο μεσήλικας καθηγητής πρότεινε και ιδιαίτερα μαθήματα και αν η απάντηση ήταν αρνητική, θα υπήρχαν επιπτώσεις.
«Μέσω messenger έστειλε κάποιο μήνυμα και τη ρώταγε την φοιτήτρια “Πότε θα σε φωτογραφίσω με το λευκό σου δαντελωτό σορτσάκι”;Την κλείδωσε μέσα στην αίθουσα και επέμενε να την φωτογραφίσει. Μόλις την είδε και αγρίεψε, της άνοιξε την πόρτα και έφυγε.», ανέφερε η νεαρή.

Ετσι οι τρεις φοιτήτριες βλέποντας πως τα περιστατικά γίνονταν σε καθημερινή βάση και πως οι άσεμνες χειρονομίες, τα σεξουαλικά υπονοούμενα και οι απειλές από τον καθηγητή συνεχίζονταν, αναγκάστηκαν να απευθυνθούν στον πρύτανη του πανεπιστημίου τον Ιούνιο του 2017.

«Έλαβα την απολογία και θα πάρει την πορεία της η υπόθεση. Κρίνω ότι πρέπει να παραπεμφθεί στο πειθαρχικό των μελών ΔΕΠ των πανεπιστημίων. Αυτές είναι μακροχρόνιες διαδικασίες. Αισθάνομαι άσχημα γι΄ αυτό που έγινε», λέει ο πρύτανης.
Η ΕΔΕ για τον μεσήλικα καθηγητή ολοκληρώθηκε πριν από πέντε μήνες, όμως εξακολουθεί να διδάσκει μέχρι να βγει η απόφαση. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:21