search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:10
MENU CLOSE

Καταπέλτης το πόρισμα για το Αγία Ζώνη ΙΙ: Δεν θα είχε βυθιστεί το πλοίο αν το πλήρωμα ήταν στη θέση του 

04.10.2018 06:17
Καταπέλτης το πόρισμα για το Αγία Ζώνη ΙΙ: Δεν θα είχε βυθιστεί το πλοίο αν το πλήρωμα ήταν στη θέση του  - Media

 

Η βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγ. Ζώνη ΙΙ» δεν έχει σχέση με τα ρήγματα που εντοπίστηκαν από τον έλεγχο του πλοίου ενώ θα μπορούσε να αποφευχθεί η μεγαλύτερο οικολογική καταστροφή του Σαρωνικού εάν υπήρχε το απαραίτητο πλήρωμα στο πλοίο.

Αυτό αναφέρεται – σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας τα «ΝΕΑ» στα συμπεράσματα της πραγματογνωμοσύνης που διενεργήθηκε από δύο πραγματογνώμονες οι οποίοι ορίστηκαν από την Εισαγγελία Πειραιά και αναμένεται να παραδοθεί άμεσα – ίσως και εντός της ημέρας – στον 5ο τακτικό ανακριτή Πειραιά.

Οι δύο πραγματογνώμονες είναι κατηγορηματικοί: ανεξάρτητα από την αιτία των ρηγμάτων (μηχανική καταπόνηση, αστοχία υλικού ή άλλος λόγος) δεν υπάρχει αιτιώδης σχέση με τη βύθιση του Αγία Ζώνη ΙΙ.

Οι ειδικοί θεωρούν πως αν την ώρα που άρχισε η εισροή των υδάτων υπήρχαν πάνω  στο αγκυροβολημένο δεξαμενόπλοιο οι υπεύθυνοι/αξιωματικοί καταστρώματος και μηχανοστασίου τότε θα είχαν δύο επιλογές για να αποφευχθεί η βύθιση:

– θα είχαν θέσει σε εφαρμογή τη διαδικασία απάντλησης υδάτων

– θα μπορούσαν να θέσουν σε λειτουργία τη μηχανή του πλοίου και να οδηγήσουν το Αγία Ζώνη ΙΙ στην κοντινότερη ακτή που δεν απείχε πάνω από 500 μέτρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:07