search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:56
MENU CLOSE

«Candy Nations»: Τα γλυπτά – καραμέλες της Λοράνς Τζενκέλ στο Μανχάταν

04.10.2018 07:51
«Candy Nations»: Τα γλυπτά - καραμέλες της Λοράνς Τζενκέλ στο Μανχάταν - Media

 

Στο Garment District, στο Μανχάταν, την καρδιά της διεθνούς μόδας εγκαινιάζεται η έκθεση «Candy Nations» αποτελούμενη από γλυπτά – καραμέλες της Γαλλίδας γλύπτριας, Λοράνς Τζενκέλ.

Η έκθεση – εγκώμιο στη θέση της Νέας Υόρκης ως παγκόσμιας πρωτεύουσας του κόσμου έχει περισσότερο διηπειρωτικό θέμα και δεν συνδέεται με δημιουργίες ζαχαροπλαστικής.

Τα 20 γλυπτά ύψους 2,7 μέτρων, από ορείχαλκο, αλουμίνιο, πλεξιγκλάς και μάρμαρο καραμέλες με περιτυλίγματα που μοιάζουν με σημαίες κρατών, παρουσιάστηκαν πρώτη φορά στις Κάννες, το 2011 όταν διοργανώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της G20 και το επόμενο διάστημα θα είναι σε κοινή θέα, κοντά στο Μπρόντγουεϊ.

Τα γλυκά φυσικά είναι διεθνή. Οι άνθρωποι αγαπούν τις χώρες τους, οπότε τους αρέσει να βλέπουν αυτά τα γλυκά. Είναι το είδος της γλυπτικής που όταν τη βλέπετε, τη θυμάστε. Μερικές φορές θέλετε να αγγίξετε το γλυπτό ή να πάρετε τη γεύση του, οποιασδήποτε γεύση είναι. Αποκαλύπτει όλες τις αισθήσεις, δήλωσε η Τζενκέλ στο WWD.

Η Ένωση του Garment District την προσέγγισε για να παρουσιάσει τα έργα της, όταν εκπρόσωποί της είδαν κάποιες δημιουργίες της στον τερματικό σταθμό λεωφορείων, στο Λιμάνι της Νέας Υόρκης.

Στη Γαλλία, οι ταξιδιώτες που διέρχονται από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Νίκαιας Cοte d’Azur βλέπουν ένα από τα γλυπτά της – καραμέλα χάρη στον γαλλικό όμιλο VINCI, ο οποίος αγόρασε το έργο. Όσοι επιλέγουν το W Hotel όταν ταξιδεύουν στη Σαγκάη μπορούν επίσης να δουν μία ακόμη καραμέλα της Τζενκέλ .

Η καλλιτέχνης δεν απορρίπτει την ιδέα μιας συνεργασίας στον τομέα της μόδας εμπνευσμένη από καραμέλα. «Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί, αλλά δεν μπορώ να το συζητήσω αυτή τη στιγμή. Αλλά ενδιαφέρομαι πολύ για τη μόδα και την ανάμειξη της τέχνης με τη μόδα» είπε.

Μέσα από την έκθεση τέχνης «Nations Nations» στη Νέα Υόρκη, η Λοράνς Τζενκέλ μεταφέρει «το αισιόδοξο μήνυμα της ενότητας που βρίσκεται κάτω από τις εξωτερικές διαφορές».

Η έκθεση συμπίπτει με το 15ο Ετήσιο Φεστιβάλ Τεχνών του Garment District της Νέας Υόρκης, το οποίο φιλοξενεί διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου.

Η παραμονή της Λοράνς Τζενκέλ στη Νέα Υόρκη θα είναι σύντομη, μόλις 48 ωρών, καθώς πρέπει να ταξιδέψει στο Μόντε Κάρλο για την απονομή των βραβείων στους καλύτερους influencers του Μονακό. Η καλλιτέχνης σχεδίασε τα βραβεία της φετινής χρονιάς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

 

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33