search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:38
MENU CLOSE

Καταργείται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί

04.10.2018 10:15
Κολπική μαρμαρυγή: Αυξημένος ο κίνδυνος για όσους πίνουν αλκοόλ - Media

 

Στο προσχέδιο προϋπολογισμού δεν έχουν προβλεφθεί έσοδα από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής». 

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη των εκπροσώπων του οινοπαραγωγικού κλάδου τόσο από την πλευρά των συνεταιρισμών (ΚΕΟΣΟΕ) όσο και από την πλευρά των ιδιωτών, όπου συζητούνται σημαντικά θέματα του κλάδου με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη.

Στο πλαίσιο των συνομιλιών ο υφυπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους του κλάδου για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η οποία μεταφράζεται ουσιαστικά στην κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί.

Πρόκειται για ένα αίτημα των οινοπαραγωγών οι οποίοι είχαν αντιδράσει από την πρώτη κιόλας στιγμή επιβολής του φόρου ζητώντας την κατάργησή του. 

Ο φόρος όχι μόνο δεν απέφερε τα προϋπολογισθέντα έσοδα αλλά οδήγησε και σε μεγάλη αύξηση τις διακίνησης οίνου και οινοστάφυλων χωρίς παραστατικά. 

Πάντως μέχρι στιγμής ο φόρος δεν έχει καταργηθεί επίσημα. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:32