search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:34
MENU CLOSE

Τα λάθη στην κάλπη κοστίζουν

04.10.2018 15:19

Ανεξάρτητα αν οι εθνικές εκλογές συμπέσουν με αυτές της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι διεργασίες για την επιλογή υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων έχουν ήδη ξεκινήσει.
Σε τοπικό επίπεδο γίνονται συζητήσεις από τους νυν δημάρχους περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και συμβούλους γιατί οι περισσότεροι εξ αυτών επιθυμούν να ξαναθέσουν υποψηφιότητα για να συνεχίσουν την ευγενική προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, βεβαίως, βεβαίως…

Ακόμα και οι πιο αποτυχημένοι από αυτούς, επιμένουν να είναι υποψήφιοι – έχοντας δημιουργήσει δεσμούς με τους ψηφοφόρους, οι οποίοι στηρίζονται σε εστίες διαφθοράς, συναλλαγών κάθε είδους, αλλά πολλές φορές στηριζόμενοι σε κομματικές πλάτες διάφορων παραγόντων.

Και αυτό συμβαίνει όταν:

– Έχουν αποτύχει να λύσουν προβλήματα καθημερινότητας των πολιτών.
– Αδυνατούν να προγραμματίσουν έργα υποδομής
– Δεν έχουν την πρόνοια και την αντίληψη να απορροφήσουν ευρωπαϊκά προγράμματα.
– Δεν διαθέτουν την ικανότητα να εμπνεύσουν και να κινητοποιήσουν τις τοπικές κοινωνίες, στους τομείς του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της οικονομικής προσφοράς.
– Δεν μπορούν να συνθέσουν απόψεις, να λειτουργήσουν συναινετικά σε συγκυριακές συγκρούσεις μεταξύ κοινωνικών φορέων, αλλά και μέσα στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.
– Δεν διαθέτουν κουλτούρα και εμπειρία διοίκησης.

Και πολλοί από αυτούς, επιχειρούν ξανά να εκλεγούν, έχοντας πολλές φορές την στήριξη, ότι πιο παλιού και ξεπερασμένου συστήματος που υπάρχει και παρεμβαίνει σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.
Όμως την κυρίαρχη ευθύνη για αυτά τα φαινόμενα έχουν οι ίδιοι οι πολίτες.
Να κάνουν επιλογές με κυρίαρχη λογική, ποιος μπορεί να συμβάλει στην επίλυση προβλημάτων, να σχεδιάσει, να διοικήσει, να ενώσει και να πάει τα πράγματα μπροστά.
 

Ας επιλέξουν λοιπόν πέρα και πάνω από τοπικές διαπλοκές, συντεχνίες και συμφέροντα, από κομματικές γραμμές.

Όσοι πολίτες ψήφισαν με τέτοια κριτήρια, είδαν τον τόπο τους να προκόβει, να αλλάζει, να αντιμετωπίζει σε ικανό βαθμό τα προβλήματα ακόμα και στην περίοδο της κρίσης…

Απομακρυνόμενοι από την… κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:33