search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:24
MENU CLOSE

Προς είδος «κακής τράπεζας» προσανατολίζεται η κυβέρνηση για τα «κόκκινα» δάνεια

04.10.2018 17:12
Προς είδος «κακής τράπεζας» προσανατολίζεται η κυβέρνηση για τα «κόκκινα» δάνεια - Media

 

Η κυβέρνηση διερευνά, κατόπιν πρότασης από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), τη δυνατότητα δημιουργίας ενός Asset Protection Scheme (APS), ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Αυτό, πρόσθεταν οι ίδιοι, θα αποτελεί μόνον ένα μικρό κομμάτι της συνολικής στρατηγικής για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τράπεζες θα μπορέσουν μέσω του σχήματος αυτού να «ξεφορτώσουν» σε εταιρείες ειδικού σκοπού μέρος των κόκκινων δανείων τους.
 
Όπως εκτιμάται οι εταιρείες ειδικού σκοπού θα εκδώσουν ομόλογα που θα φέρουν κρατικές εγγυήσεις και θα μπορούν να διατεθούν σε επενδυτές και να διαπραγματεύονται στη δευτερογενή αγορά, δημιουργώντας έτσι μια πραγματική αγορά για τα «κόκκινα» δάνεια.
 
Σε κάθε περίπτωση αυτό που εξετάζεται είναι ένα είδος ή μια παραλλαγή «κακής τράπεζας» μέσω του APS ή ενός άλλου σχήματος.
 
Πληροφορίες: AΠΕ-ΜΠΕ/capital.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:24