search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:42
MENU CLOSE

Σκληρή κριτική Γρηγοράκου στην ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Φοβική και εμμονική η άρνησή της

04.10.2018 18:37
Στο «Σωτηρία» με Covid ο πρώην υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος - Media
 
Παρέμβαση στην συζήτηση που έχει ανοίξει μετά την άρνηση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας να δεχθεί δωρεά του Ιδρύματος Μποδοσάκη έκανε ο βουλευτής Λακωνίας της ΔΗΣΥ Λεωνίδας Γρηγοράκος, ασκόντας κριτική στη στάση των συνδικαλιστών καθηγητών.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Γρηγοράκος επισήμανε ότι «οι δωρεές από ιδιώτες είναι δείκτης κοινωνικής αλληλεγγύης και ευαισθησίας σε όλες τις προηγμένες χώρες. Με αυτές αποδεικνύεται το πραγματικό ενδιαφέρον όλων εκείνων που θέλουν να συνδράμουν στην ανάπτυξη και ευημερία ενός τόπου.
 
Το κυριότερο, μπορούν να καλύψουν υπαρκτές ανάγκες και εκκρεμή προβλήματα. Όταν μάλιστα, οι δημοσιονομικές δυνατότητες ενός κράτους είναι περιορισμένες, οι ιδιωτικές δωρεές αποτελούν πραγματική ανάσα για την πολύπαθη κοινωνία.
 
Η άρνηση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας να αποδεχθεί την προσφορά του Ιδρύματος Μποδοσάκη είναι μια πράξη φοβική, εμμονική και ιδεοληπτική. Παραπέμπει σε ένα ζοφερό παρελθόν. Αποπνέει πολιτική και ιδεολογική μούχλα. Αντιστρατεύεται την ίδια την παιδαγωγική φιλοσοφία, κουλτούρα και πράξη».
 
Ο κ. Γρηγοράκος προσέθεσε ότι «οι συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, που υποδύονται τους εκπαιδευτικούς, οφείλουν να θυμηθούν ότι μεγάλοι ευεργέτες προσέφεραν πάρα πολλά στην παιδεία της χώρας.
 
Τι να πρωτοθυμηθούμε: Τη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία, τη Ζωσιμαία Σχολή, το Αρσάκειο, τη Σχολή Ευελπίδων, αλλά και την Εθνική Βιβλιοθήκη, την Ακαδημία, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
 
Η υπέρβαση της υστέρησης της Ελλάδας προϋποθέτει ανοιχτά μυαλά και δημιουργικούς εκπαιδευτικούς».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:39