search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 03:15
MENU CLOSE

Μετατέθηκε για την Κυριακή η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

28.01.2012 08:13
Μετατέθηκε για την Κυριακή η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών - Media

Την Κυριακή το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί τελικά η σύσκεψη του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, λόγω των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τα εργασιακά και των συνομιλιών για το PSI.

 

Την Κυριακή το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί τελικά η σύσκεψη του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, λόγω των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τα εργασιακά και των συνομιλιών για το PSI.

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση του Λουκά Παπαδήμου και του υπουργού Οικονομικών Ευ.Βενιζέλου με τον επικεφαλής του IIF Τσάρλς Νταλάρα ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου.

Κατά τη συνάντηση συνεχίστηκαν οι σκληρές διαβουλεύσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων που θα οδηγήσει στην απομείωση του χρέους της χώρας.

Στις 8 το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τα μέλη της τρόικας.

Στην αυριανή συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς θα τεθούν επί τάπητος οι εξελίξεις στο PSI καθώς και οι απαιτήσεις που τίθενται από τους δανειστές μας ως προϋποθέσεις για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής παραδέχθηκε την Παρασκευή πως όντως έχει τεθεί θέμα εγγυήσεων από την τρόικα, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαριστεί με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης, δήλωσε από το βήμα της βουλής την Παρασκευή πως θα αναλάβει την δέσμευση «με τον λόγο της πολιτικής του τιμής, αλλά υπογραφή ευτελισμού να μην περιμένουν κάποιοι», ενώ συνεργάτες του μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την κυβέρνηση, σε περίπτωση που δεν υλοποιηθούν κάποια ζητήματα που έχει θέσει.

«Προσέρχομαι στο Μέγαρο Μαξίμου για την ανάγκη δύο διαπραγματεύσεων. Μία με την τρόικα και μία με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, για να δούμε εάν και πόσο μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος, αυτό το οποίο έχουμε μπροστά μας. Η προχθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή δεν μας ενθαρρύνει», δήλωσε νωρίτερα ο Γ. Καρατζαφέρης, εν όψει της συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15