29/09/2020 15:40:45

Τζανακόπουλος κατά Στουρνάρα: «Σιωπά, ενώ έπρεπε να είχε ήδη παρέμβει»

Κυβερνητική αντεπίθεση για τις μετατάξεις - Τζανακόπουλος «καρφώνει» Τραγάκη-Δημοσχάκη - Media

Επίθεση στον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή το προχθεσινό κράχ στο Χρηματιστήριο με τις Τραπεζικές μετοχές έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άσκησε κριτική στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και σχετικά με την πρότασή του για προληπτική γραμμή στήριξης, εκφράζοντας την υπόνοια ότι «ενείχε μία σκοπιμότητα δικαίωσης του κεντρικού τραπεζίτη».

Είπε επίσης, ότι «έδειξε μεγαλύτερο ζήλο να υπερασπιστεί τις πολιτικές του απόψεις για το ζήτημα της πιστοληπτικής γραμμής, παρά να κάνει αυτά που προσδιορίζει ο ρόλος του ως κεντρικού τραπεζίτη».

Ο κ. Τζανακόπουλος πρόσθεσε- μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό- ότι ο κ. Στουρνάρας είναι περισσότερο παρεμβατικός από όσο πρέπει σε θέματα που δεν πρέπει και σιωπά για θέματα που θα έπρεπε να είναι πιο παρεμβατικός.

Εξάλλου, ερωτηθείς σχετικά, απέκλεισε το ενδεχόμενο δημιουργίας Bad Bank, καθώς και την περίπτωση να πληρώσει ο λαός τις τράπεζες, οι οποίες, όπως είπε, έχουν επάρκεια και βρίσκονται σε φάση εξυγίανσης και θετικής πορείας.

Πρόσθεσε επίσης, ότι θα πρέπει να «ανοίξουν την κάνουλα προς την πραγματική οικονομία για να επιτύχει ακόμα μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης και ανέφερε ότι η κυβέρνηση, σε συνεννόηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, λειτουργεί στην κατεύθυνση της διεύρυνσης των πιστώσεων από την πλευρά του πιστωτικού συστήματος».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.