04/06/2020 12:16:21

Σε ρύθμιση μικροοοφειλών έως 120 δόσεις προσανατολίζεται το ΥΠΟΙΚ

Πηγές ΥΠΟΙΚ: Αυξάνονται οι δαπάνες για παιδεία-υγεία - Media
 
Το ΥΠΟΙΚ δρομολογεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο ρύθμισης ληξιπρόθεσμων μικροοφειλών σε Εφορία και Ταμεία, για μισθωτούς και συνταξιούχους, καθώς και για ελεύθερους επαγγελματίες, που δεν έχουν ενταχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό.
 
Πρόκειται για ένα σχέδιο διεύρυνσης της ρύθμισης οφειλών, που απευθύνεται κυρίως σε μισθωτούς και συνταξιούχους με χρέη έως 3.000 ή 5.000 ευρώ. Το αρχικό σχέδιο που επεξεργαζόταν το οικονομικό επιτελείο, προέβλεπε 36 δόσεις, ωστόσο, πλέον συζητήτε να φτάσει έως και τις 120 δόσεις, όπως ισχύει και με τον εξωδικαστικό μηχανισμό.
 
Άλλωστε η ρύθμιση, βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν, θα προσομοιάζει στον εξωδικαστικό, τόσο στη δομή όσο και στη λειτουργία.
 
Η ρύθμιση θα αφορά οφειλές προς την Εφορία και τα Ταμεία, που έγιναν μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2017. Βασικό προαπαιτούμενο για την ένταξη των οφειλετών στο νέο «μηχανισμό», θα αποτελεί η εξόφληση ή η ρύθμιση τρεχουσών οφειλών, όπως ο φετινός ΕΝΦΙΑ, ο φόρος εισοδήματος, ο ΦΠΑ
και οι ασφαλιστικές εισφορές.
 
Το ΥΠΟΙΚ προσανατολίζεται να θεσπίσει συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, τα οποία πρέπει να πληρούν μισθωτοί και συνταξιούχοι μικροοφειλέτες, προκειμένου να ενταχθούν στη ρύθμιση. Στόχος του να δημιουργήσει ρεύμα καταθέσεων προς τα κρατικά ταμεία και μειώσει κατακόρυφα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.
 
Το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ θα τεθεί υπόψιν των Θεσμών το Νοέμβριο και αν τελικώς εγκριθεί από αυτούς, θα έρθει προς έγκριση στη Βουλή στα τέλη της χρονιάς.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.