search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:28
MENU CLOSE

10 μυστικά καθαριότητας που μόνο οι επαγγελματίες γνωρίζουν

06.10.2018 11:43
10 μυστικά καθαριότητας που μόνο οι επαγγελματίες γνωρίζουν - Media

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η καθαριότητα του σπιτιού. Από το δύσκολο τρίψιμο της κουζίνας, μέχρι το απλό ξεσκόνισμα που δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, υπάρχουν πάντα κάποια μυστικά τα οποία οι επαγγελματίες γνωρίζουν και τα χρησιμοποιούν για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σας αποκαλύπτουμε 10 μυστικά που είναι όπλα στα χέρια των επαγγελματιών καθαρισμού και θα αλλάξουν το σπίτι σας και τη ζωή σας.

#1 Για να καθαρίσετε το σίδερό σας, ρίξτε αλάτι στη σιδερώστρα και περάστε από πάνω το σίδερο, σαν να σιδερώνετε.

#2 Αν θέλετε να απομακρύνετε τις άσχημες οσμές από τον κάδο σκουπιδιών, ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα από πάνω.

#3 Χρησιμοποιείστε ελαιόλαδο για να απομακρύνετε τις δαχτυλιές από όλες τις ανοξείδωτες επιφάνειες. Μία-δυο σταγόνες σε ένα απαλό πανάκι και λίγο τρίψιμο αρκούν.

#4 Ρούχα με λεκέδες από λάδι και σάλτσες; Κανένα πρόβλημα – τρίψτε τους με κιμωλία πριν βάλετε τα ρούχα σας στο πλυντήριο.

#5 Για να απομακρύνετε τις τρίχες από τα ζώα από οποιαδήποτε επιφάνεια, βάλτε ένα πλαστικό γάντι για τα πιάτα, βρέξτε το, και περάστε το πάνω από τις επιφάνειες. Οι τρίχες θα κολλήσουν στο γάντι.

#6 Απομακρύνετε τη μούχλα από τη μπανιέρα και τις κουρτίνες του μπάνιου, φτιάχνοντας ένα μείγμα με ίσα μέρη λεμονιού και μαγειρικής σόδας, βάλτε το πάνω στη μούχλα και αφήστε το για 2 ώρες. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

#7 Η ηλεκτρική σας σκούπα ρουφάει καλύτερα από μπροστά προς τα πίσω. Η μπροστινή κίνηση είναι ουσιαστικά για να βάλετε τη σκούπα στη σωστή της θέση πριν ξεκινήσετε να σκουπίζετε. Αν θέλετε καλύτερο σκούπισμα, επιβραδύνετε όταν την τραβάτε προς τα πίσω.

#8 Χρησιμοποιήστε έλαιο ευκαλύπτου για να απομακρύνετε την κόλλα που έχουν αφήσει τα αυτοκόλλητα στους τοίχους και τις επιφάνειές σας.

#9 Βάλτε 1/2 φλ. ξίδι στη θήκη απορρυπαντικού του πλυντηρίου πιάτων και κάντε μια κενή πλύση για να δείτε το πλυντήριό σας να λάμπει.

#10 Αφού χρησιμοποιήσετε το πιγκάλ για να καθαρίσετε την τουαλέτα σας, κλείστε το καπάκι πάνω στο χερούλι του και αφήστε το 10 λεπτά για να στεγνώσει το βουρτσάκι πριν το βάλετε στη θέση του.

Πηγή: spirossoulis.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:28