search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:51
MENU CLOSE

Δεκάδες μετανάστες διανυκτερεύουν στην πλατεία Αριστοτέλους περιμένοντας τα χαρτιά τους (Video)

07.10.2018 06:30
Δεκάδες μετανάστες διανυκτερεύουν στην πλατεία Αριστοτέλους περιμένοντας τα χαρτιά τους (Video) - Media

 

Προσφυγικό καταυλισμό θυμιζει τις τελευταιες μέρες η πλατεια Αριστοτέλτους στην Θεσσαλονίκη, καθώς στο σημείο έχουν κατασκηνώσει δεκάδες μετανάστες, οι οποίοι περιμένουν μάταια να προχωρήσει η διαδικασία του ασύλου από το Α.Τ. Λευκού Πύργου που βρίσκεται επί της πλατείας.

Συγκεκριμένα, Οι περίπου 50 πρόσφυγες από το Ιράν και το Ιράκ όπως αναφέρουν, περιμένουν από την αστυνομία να τους συλλάβει και να τους δώσει τα απαραίτητα έγγραφα για να ζητήσουν έπειτα άσυλο.

Κάποιοι εξ αυτών, όπως η οικογένεια του Μαχμούντ, παρέμειναν όλο το βράδυ στην Αριστοτέλους για να μπουν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται τέτοιο περιστατικό στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Το τελευταίο διάστημα ομάδες μεταναστών συγκεντρώνονται έξω από το Α.Τ. Λευκού Πύργου, προκειμένου να συλληφθούν.

Ο Μαχμούντ ανέφερε μιλώντας στη Voria.gr πως ο ίδιος και οικογένειά του παρέμειναν για λίγες μέρες στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά, όπου η κατάσταση όμως ήταν πολύ κακή.

«Κοιμόμασταν στο πάτωμα γιατί το κάμπ ήταν γεμάτο», τόνισε.

Ο 23χρονος Σείντ από το Ιράκ αναφέρει πως περιμένει εδώ και πέντε ημέρες απέναντι από το τμήμα για τα χαρτιά.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50