search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:08
MENU CLOSE

Θεοδωράκης: Στην πολιτική τρέχουμε συνεχώς μαραθωνίους

07.10.2018 12:51
Θεοδωράκης: Στην πολιτική τρέχουμε συνεχώς μαραθωνίους - Media

 

«Μαραθωνοδρόμος» για την αλληλεγγύη και την προσφορά στον άνθρωπο ο Σταύρος Θεοδωράκης επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος έλαβε μέρος σήμερα στον ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου Αρκαλοχωρίου στο Ηράκλειο. Ο κ. Θεοδωράκης βρίσκεται στο νησί για τις εργασίες του προσυνεδριακού διαλόγου και με την ευκαιρία αυτή συμμετείχε στην κίνηση αλληλεγγύης για την ενίσχυση του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας και της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Ο κ. Θεοδωράκης με στελέχη του κόμματος του συμμετείχαν στο αθλητικό γεγονός της ενδοχώρας του Ηρακλείου, ενισχύοντας το μήνυμα προσπάθειας της τοπικής κοινωνίας, που για 4η χρονιά οργάνωσε τον Ημιμαραθώνιο 21χλμ και για 5η χρονιά τους παράλληλους αγώνες δρόμου 5χλμ – 10χλμ – 1000 – μέτρων-και 200 μέτρων ΑμεΑ, ώστε αφενός να ενισχυθεί μία δομή αλληλεγγύης, αφετέρου να προβληθεί το πόσο σημαντική είναι για την υγεία των ανθρώπων η άσκηση.

Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να φτιάχνουν τα δικά τους γεγονότα και γι΄ αυτό είμαι εδώ και συμμετέχω πιο πολύ για να τονώσουμε αυτή την προσπάθεια που κάνουν εδώ οι φίλοι μας για ένα μεγάλο ετήσιο γεγονός, δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης τονίζοντας ότι: «… στην πολιτική τρέχουμε συνεχώς μαραθωνίους . Αυτό που λέω είναι ότι γι’ αυτό που πρέπει να ζήσουμε απαιτεί να μπορούμε να κάνουμε εύκολα τα χιλιόμετρα». Αναφερόμενος και στην καλή υγεία που πρέπει να έχουν οι πολίτες, οι άνθρωποι, ο επικεφαλής του Ποταμιού, είπε πως: «Δεν πρέπει να τρέχουμε μόνο μια μέρα, αλλά να τρέχουμε συνεχώς. Και δεν εννοώ μόνο επειδή μας κυνηγούν διάφορα, αλλά γιατί η υγεία πρέπει να είναι μια συνεχής φροντίδα και για μας και για τα παιδιά μας».

Στον ημιμαραθώνιο, αθλητικό γεγονός που έχει γίνει πλέον θεσμός στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου συμμετέχουν πολίτες και αθλητές από όλη την Κρήτη και την Ελλάδα, αλλά υπάρχουν και αρκετές συμμετοχές από αθλητές εκτός Ελλάδας. Σε πολλά σημεία της διαδρομής καλλιτέχνες της Κρήτης αλλά και μουσικά συγκροτήματα με ελληνική και ξένη μουσική συνοδεύουν την προσπάθεια των συμμετεχόντων στέλνοντας το μήνυμα ότι η τέχνη μπορεί να σταθεί δίπλα σε κάθε είδους αγώνα και προσπάθεια. Ο Αυστραλός Humerloc Douglas έκοψε πρώτος την κορδέλα του τερματισμού, κάνοντας μάλιστα ρεκόρ στο χρόνο της διαδρομής μέχρι σήμερα με χρόνο 1 ώρα 11 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:07