search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:37
MENU CLOSE

Στόλτενμπεργκ: Μονόδρομος η εφαρμογή της Συμφωνίας για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

08.10.2018 10:02
Στόλτενμπεργκ: Μονόδρομος η εφαρμογή της Συμφωνίας για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ - Media

 

«Δεν υπάρχει εναλλακτική οδός. Δεν υπάρχει σχέδιο Β για την ένταξη (της ΠΓΔΜ) στο ΝΑΤΟ χωρίς συμφωνία με την Ελλάδα για το όνομα», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε από τον ίδιο και τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στη διάρκεια της άσκησης «SRBIJA 2018».

«Πιστεύω σθεναρά πως σε ό,τι αφορά την ένταξη της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφασιστεί από την κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο […] Εναπόκειται στους δημοκρατικά εκλεγμένους θεσμούς αυτής της χώρας να αποφασίσουν πώς θα προχωρήσουν» τόνισε ο κ. Στόλτενμπεργκ και πρόσθεσε: «Εάν αποφασίσουν να εφαρμόσουν τη συμφωνία για το όνομα με την Ελλάδα, τότε είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τη χώρα αυτή ως το 38ο μέλος μας».

Όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, αυτό μπορεί να γίνει άμεσα και να υπογραφεί το πρωτόκολλο ένταξης πολύ σύντομα μετά την εφαρμογή της συμφωνίας. «Εναπόκειται στους πολίτες της χώρας και τους δημοκρατικά εκλεγμένους θεσμούς να αποφασίσουν αν θα το κάνουν αυτό ή όχι», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο μόνος τρόπος για να γίνει η χώρα μέλος του ΝΑΤΟ είναι μια συμφωνία για το όνομα με την Ελλάδα», επανέλαβε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:36