search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:23
MENU CLOSE

Καθάρισαν και αποχώρησαν από την πλατεία Αριστοτέλους οι πρόσφυγες (Video & Photos)

08.10.2018 14:31
Καθάρισαν και αποχώρησαν από την πλατεία Αριστοτέλους οι πρόσφυγες (Video & Photos) - Media

 

Αποχώρησαν τελικά οι πρόσφυγες από την πλατεία Αριστοτέλους μετά από διαπραγματεύσεις και υποσχέσεις που τελικώς έλαβαν. Οι πρόσφυγες πείστηκαν ότι σε τρεις ημέρες θα έχουν τα χαρτιά τους και πως θα φιλοξενούνται σε διαφορετικό χώρο από τη δομή υποδοχής προσφύγων των Διαβατών, με 24ωρη προστασία από την Aστυνομία.

 

Υπενθυμίζεται πως οι αλλοδαποί που μεταφέρονται αυτή την ώρα είχαν στήσει σκηνές έξω από το Αστυνομικό Τμήμα στην Πλατεία Αριστοτέλους, προκειμένου να συλληφθούν και να καταφέρουν να πάρουν το υπηρεσιακό σημείωμα εξάμηνης παραμονής.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό συντονιστή του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη Βόρεια Ελλάδα και την Ήπειρο, Νίκο Ράγκο, 80 προσφυγές θα μείνουν στα Διαβατά προσωρινά σε ένα φυλασσόμενο από την Αστυνομία κτίριο, μέχρι να προχωρήσει η καταγραφή και η ταυτοποίησή τους.

Πάντως, πριν αποχωρήσουν προς το Κέντρο Φιλοξενίας, οι μετανάστες καθάρισαν την πλατεία Αριστοτέλους μαζί με υπαλλήλους του τμήματος Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, και στη συνέχεια αποχώρησαν για το camp στα Διαβατά.

Δείτε το βίντεο του thestival.gr:

 

Πηγή: thestival.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:23