search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:00
MENU CLOSE

Η «φωτιά» στην Ιταλία «καίει» και την Ελλάδα – Στο 4,65% το επιτόκιο του δεκαετούς

08.10.2018 15:12
Οι ελληνικές τράπεζες ετοιμάζονται «ρίξουν» έως και 8 δισ. στην αγορά ομολόγων του Δημοσίου - Media
 
Εντείνονται οι πιέσεις στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, καθώς απ΄ό,τι φαίνεται οξύνεται η κρίση στην Ιταλία. Η επιδείνωση στο κόστος δανεισμού αντανακλάται στο περιθώριο των δεκαετών ομολόγων, το οποίο ξεπέρασε για μία ακόμη φορά το 4%.
 
Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου έφθασε σήμερα στο 4,65%, επιστρέφοντας στα επίπεδα που διαπραγματευόταν στο τέλος Αυγούστου. Στη γειτονική Ιταλία, το 10ετές ομόλογο καταγράφει την υψηλότερη απόδοσή του το 2014, αγγίζοντας το 3,6%.
 
Στην αγορά συναλλάγματος, πτωτικά κινείται το ευρώ. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1483 δολ. από το επίπεδο των 1,1524 δολ. που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης.
 
Η εμμονή της ιταλικής κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος στον προϋπολογισμό του 2019 αποτελεί τη βασική πηγή πιέσεων για το ευρωπαϊκό νόμισμα.
 
Στο μεταξύ, η ιταλική κυβέρνηση φαίνεται να κλιμακώνει την αντιπαράθεση της με την Ε.Ε., γεγονός που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία και ανασφάλεια στην επενδυτική κοινότητα.
 
Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα ο M. Σαλβίνι σε κοινή συνέντευξη με την Μαρί Λεπέν χαρακτήρισε τους κ.κ. Γιούνκερ και Μοσκοβισί εχθρούς της Ευρώπης.
 
Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:58