search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:24
MENU CLOSE

Ρωσία και Ιταλία υπέρ της εξυγίανσης του διαλόγου μεταξύ Μόσχας και Βρυξελλών

08.10.2018 15:48
Ρωσία και Ιταλία υπέρ της εξυγίανσης του διαλόγου μεταξύ Μόσχας και Βρυξελλών - Media

Η Μόσχα και η Ρώμη θεωρούν ότι ο διάλογος μεταξύ Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να εξυγιανθεί και να ενεργοποιηθεί, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε στην Μόσχα με τον Ιταλό ομόλογο του Έντσο Μοαβέρο- Μιλανέζι.

«Σε σχέση με αυτό βλέπουμε και εκτιμούμε την εποικοδομητική διάθεση των Ιταλών μας εταίρων να συμβάλλουν σ’ αυτές τις διαδικασίες» επεσήμανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα ενδιαφέρεται να υπάρχει μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία θα λειτουργεί ως προβλέψιμος και ρεαλιστής εταίρος, ο οποίος θα ασκεί μια εξωτερική πολιτική, με βάση τα συμφέροντα της Ευρώπη, και των χωρών μελών της ΕΕ».

Η Ρωσία, είπε ο Λαβρόφ, προσβλέπει στο ότι θα υπερισχύσουν στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών λαών. Επισημαίνοντας, ότι κανείς δεν θέλει να συνεχιστεί η κατάσταση που επικρατεί σήμερα.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών εξήρε τις κυβερνήσεις εκείνες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλουν να επιλυθεί των θέμα της επιβολής των κυρώσεων κατά της Ρωσίας προτάσσοντας τα συμφέροντα των χωρών τους και ιδιαίτερα την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:24