11/08/2020 22:22:17

Δυσμενής μετάθεση του επικεφαλής του «199» της Πυροσβεστικής μετά την πυρκαγιά στο Μάτι

ΔΕΗ για Μάτι: Η επιχείρηση τηρεί στο ακέραιο τις αποφάσεις της - Media

 

Ποικίλες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Πυροσβεστικής προκαλεί η είδηση της δυσμενούς μετάθεσης του μέχρι πρότινος επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου Δασοπυρόσβεσης (ΣΚΕΔ), το γνωστό «199», Χρήστου Γκολφίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, ο νέος αρχηγός του Σώματος και επιχειρησιακός υπαρχηγός την περίοδο της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, Βασίλης Ματθαιόπουλος, διέταξε τη μετακίνηση του αρχιπυράρχου από το «στρατηγείο» της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, στη θέση του επικεφαλής των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα.

Υπό κανονικές συνθήκες η μετακίνηση του αξιωματικού θα παρουσίαζε μόνο ενδοϋπηρεσιακό ενδιαφέρον ωστόσο, με δεδομένο ότι ο αρχιπύραρχος είχε –ως διοικητής του «199»– ενεργό ρόλο στη διαχείριση της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου, η εξέλιξη προκαλεί συνειρμούς. Ιδιαίτερα εάν αναλογιστεί κανείς ότι μαζί με τον προϊστάμενό του, διοικητή του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ) της Πυροσβεστικής, υποστράτηγο Γιάννη Φωστιέρη, ήταν από τους πρώτους που κλήθηκαν να καταθέσουν ενώπιον του εισαγγελέα Ηλία Ζαγοραίου για τα αίτια της τραγωδίας με τους 99 νεκρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους δύο ανώτατους αξιωματικούς είχε –στο πρώτο στάδιο της έρευνας– ζητηθεί να παράσχουν γραπτές εξηγήσεις σχετικά με τις πληροφορίες για παραποίηση στοιχείων αναφορικά με την κινητοποίηση των δυνάμεων στην πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής. Η κλήση τους σε ανωμοτί κατάθεση είχε γίνει μετά μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει άλλος αξιωματικός της Πυροσβεστικής, καταγγέλλοντας ανακολουθία ανάμεσα στους πραγματικούς χρόνους άφιξης των πυροσβεστικών δυνάμεων στο μέτωπο και σε εκείνους που είχαν καταχωρισθεί χειρόγραφα στο αρχείο του «199». 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.