search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:15
MENU CLOSE

Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες

30.01.2012 07:01
Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες - Media

Με τον επίτροπο οικονομικών υποθέσεων Όλι Ρεν συναντήθηκε στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής που άρχισε το απόγευμα για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο.

Με τον επίτροπο οικονομικών υποθέσεων Όλι Ρεν συναντήθηκε στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής που άρχισε το απόγευμα για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο.

Αναλυτικότερα, η Σύνοδος θα αφιερωθεί στην αναζήτηση δράσεων, κοινοτικών και εθνικών, με στόχο την τόνωση της ευρωπαϊκής οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι πολιτικές αποφάσεις που λήφθηκαν στις 8 και 9 Δεκεμβρίου, για την επίσπευση της σύστασης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), δηλαδή του νέου ταμείου διάσωσης, καθώς και για τη νέα διακρατική συνθήκη, η οποία οδηγεί σε αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία.

Παρόλο που το ελληνικό ζήτημα βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη, τέσσερις χώρες ζήτησαν να γίνει έκτακτη συζήτηση για το ελληνικό χρέος, για τις διαπραγματεύσεις για το PSI αλλά και για το ενδεχόμενο γερμανικής εποπτείας.

Βασικό θέμα για την περίπτωση της Ελλάδας θα αποτελέσει το γεγονός ότι τα μέτρα δεν έχουν εφαρμοστεί επαρκώς ώστε να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα αλλά και το ότι δύο μνημόνια δεν έχουν επιφέρει αλλαγές στα δημοσιονομικά νούμερα. Αναμένεται να γίνουν συστάσεις προς την ελληνική πλευρά για την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στην οικονομία.

Πρέπει να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος βρίσκεται στη βελγική πρωτεύουσα με διαπραγματευτική γραμμή που συμφωνήθηκε την Κυριακή κατά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Επιπλέον, αναμένεται ο πρωθυπουργός να διευκρινίσει ότι η χώρα δεν πρόκειται να δεχθεί επιτροπεία, ενώ στόχος είναι να μην περάσει η πρόταση της τρόικας για κατάργηση 13ου – 14ου μισθού αλλά και η περικοπή του κατώτατου.

Μετά την Σύνοδο θα πραγματοποιηθούν δηλώσεις για τα όσα συζητήθηκαν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33