search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:21
MENU CLOSE

Daily Mail: Η Ελλάδα απαγορεύει σε υπέρβαρους τουρίστες να καβαλάνε γαϊδούρια – Μετά τον σάλο στη Σαντορίνη (Video)

09.10.2018 13:48
Daily Mail: Η Ελλάδα απαγορεύει σε υπέρβαρους τουρίστες να καβαλάνε γαϊδούρια - Μετά τον σάλο στη Σαντορίνη (Video) - Media

 

«Η Ελλάδα απαγορεύει στους υπέρβαρους τουρίστες να καβαλάνε γαϊδούρια μετά τις διαμαρτυρίες ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων».

Αυτό υποστηρίζει στην ηλεκτρονική της έκδοση η Dailu Mail, επικαλούμενη απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, ο βρετανικός ιστότοπος αναφέρεται στην εκτεταμένη χρησιμοποίηση των γαϊδουριών στα σοκάκια της Σαντορίνης και τις καταγγελίες φιλοζωικών οργανώσεων το καλοκαίρι για κακομεταχείριση των όνων.

Πλέον τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης δεν θα επιτρέπεται να μεταφέρουν φορτία βαρύτερα των 100 κιλών ενώ στη σχετική υπουργική απόφαση αναφέρεται ότι οι ιδιοκτήτες τους πρέπει να διασφαλίζουν την καλή κατάσταση της υγείας των ζωντανών καθώς και να μεριμνούν για την παροχή όλων των απαραίτητων εφοδίων στους χώρους αναμονής τους. Ξεκαθαρίζεται δε ότι απαγορεύεται αυστηρά η χρησιμοποίηση άρρωστων ή τραυματισμένων ζώων καθώς και θηλυκών την περίοδο της εγκυμοσύνης τους. Θα πρέπει να παρέχεται ακόμη η κατάλληλη ποσότητα τροφής και καθαρού νερού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:21