search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:14
MENU CLOSE

Χωρίς τέλος η ιταλική «θύελλα»: «Στο κόκκινο» το σπρεντ – Υψηλό πενταετίας με 315 μονάδες

09.10.2018 14:09
Χωρίς τέλος η ιταλική «θύελλα»: «Στο κόκκινο» το σπρεντ - Υψηλό πενταετίας με 315 μονάδες  - Media

 

Το ιταλικό σπρεντ άγγιξε σήμερα τις 315 μονάδες, που αποτελούν και την αρνητικότερη επίδοση από τον Απρίλιο του 2013. Παράλληλα, η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου του ιταλικού δημοσίου άγγιξε το 3,7%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απόψε θα πραγματοποιηθεί στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, νέα συνεδρίαση με θέμα τα οικονομικά και κοινωνικά μέτρα της κυβέρνησης. Συνεδρίαση στην οποία αναμένεται να πάρουν μέρος ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, οι δυο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο και Ματτέο Σαλβίνι, όπως και ο υπουργός οικονομικών Τζοβάννι Τρία.

Κύριο ζητούμενο θα είναι η εφαρμογή του κοινωνικού προγράμματος της κυβέρνησης, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη την έντονη ανησυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των αγορών.

“Θα έχουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη απ’ ό,τι εκτιμά το ΔΝΤ”

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναφέρθηκε, από την Φλωρεντία, στις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ανάπτυξη της ιταλικής δημόσιας οικονομίας, διαβεβαιώνοντας ότι θα είναι μεγαλύτερη.

«Η οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας θα είναι μεγαλύτερη από τις προβλέψεις του ΔΝΤ. Έχουμε καταρτίσει με μεγάλη προσοχή τον νέο προϋπολογισμό της Ιταλίας», τόνισε ο Κόντε. Πρόσθεσε, δε, ότι «το ΔΝΤ θα έπρεπε να αναθεωρήσει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας, βάσει του νέου προϋπολογισμού της Ιταλίας».

«Πρέπει να επιτρέψουμε στην οικονομία μας να εκφράσει όλη την θετική δυναμική της και να ασχοληθούμε με την κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μας. Πάντα με απόλυτη σωφροσύνη», ολοκλήρωσε ο Κόντε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:12