search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:42
MENU CLOSE

Συγκλονίζει ο πυροσβέστης που έχασε γυναίκα και παιδί στο Μάτι: Έχασα τα πάντα μέσα σε μια στιγμή

10.10.2018 07:28
Πολωνία: Μεγάλη νίκη για το κυβερνών εθνικιστικό κόμμα στις βουλευτικές εκλογές - Media

 

Οι προσωπικές ιστορίες από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι συγκλονίζουν. Ο πυροσβέστης Ανδρέας Δημητρίου βίωσε τη δική του τραγωδία όταν την ώρα που πάλευε με τις φλόγες, η γυναίκα και το έξι μηνών βρέφος του δεν κατάφεραν να επιβιώσουν.

Σε ένα έντονα φορτισμένο κλίμα, ο πυροσβέστης – σύμβολο περιέγραψε λεπτό προς λεπτό όσα έζησε την ημέρα εκείνη. Ο Ανδρέας, μάλιστα, αποκάλυψε και το γράμμα αποχαιρετισμού που είχε υπαγορεύσει η σύζυγός του στον διασώστη μέσα στο ασθενοφόρο.

«Μέρες μετά όταν πήγα στο νοσοκομείο, αφού είχε “φύγει” η Μαργαρίτα, μαζί με τα άλλα τα χαρτιά που μου έδωσαν που ήταν απαραίτητα για να γίνει η ταφή της, μου έδωσαν κι ένα γράμμα που είχε αφήσει χωρίς να το ξέρω. Μου έδωσαν ένα γράμμα, το οποίο το είχε υπαγορεύσει στον διασώστη. Και το οποίο ήταν ένα γράμμα αποχαιρετισμού με κάποιο τρόπο. Μέσα αναφέρει εμένα και τους γονείς της, δεν αναφέρει πουθενά τον μπέμπη. Δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι αυτό, δεν ξέρω αν μπορεί να ερμηνευτεί κάπως αυτό. Το υπαγόρευσε όσο ήταν στο ασθενοφόρο γιατί μετά την διασωληνώσανε και την βάλανε σε καταστολή. Το γράμμα ήταν τα τελευταία της λόγια προς εμένα», είπε ο Ανδρέας Δημητρίου.

«Εγώ πήγα αμέσως στο Παίδων για να δω από κοντά τον μπέμπη. Όταν έφτασα στο νοσοκομείο κατάλαβα οτι το μωρό μας ήταν νεκρό. Όταν αποχαιρέτησα το γιο μας προσπάθησα να «κρατηθώ» για τη Μαργαρίτα. Βλέποντας την εικόνα της Μαργαρίτας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κατάλαβα ότι αυτή η γυναίκα έδωσε μάχη για να προστατέψει το παιδί μας. Δυστυχώς η Μαργαρίτα «έφυγε» 12 μέρες μετά το θάνατο του μωρού μας. Έχασα τα πάντα μέσα σε μια στιγμή. Ήμασταν μαζί 18 ολόκληρα χρόνια και την έχασα πολύ γρήγορα. Κάθε βράδυ ψάχνω τα «αν», αλλά δεν καταλήγω πουθενά. Εξακολουθώ να μένω στο σπίτι που έζησα με τη Μαργαρίτα και το μωρό μας».

Η συνέντευξη δόθηκε στην εκπομπή «Μετά τα Μεσάνυχτα» στον τηλεοπτικό σταθμό Αlpha. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:42