21/07/2019 16:53:51

Νέα Μουδανιά: Έσωσαν τη συμμαθήτριά τους που κατέρρευσε στο σχολείο

Νέα Μουδανιά: Έσωσαν τη συμμαθήτριά τους που κατέρρευσε στο σχολείο - Media

 

Αίσιο τέλος είχε την Τρίτη η περιπέτεια μιας 16χρονης μαθήτριας του ΕΠΑΛ Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής.  Η 16χρονη Γεωργία έχασε τις αισθήσεις της, ωστόσο οι δύο συμμαθήτριές της που βρίσκονταν μαζί της, η 15χρονη Γεωργία και η 17χρονη Δήμητρα, δεν πανικοβλήθηκαν.

Γνωρίζοντας πώς να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες μέσα από το πρόγραμμα Kids Save Lives, αναγνώρισαν γρήγορα ότι δεν αντιδράει, διαπίστωσαν όμως πως αναπνέει. Ως εκ τούτου, την έβαλαν σε θέση ανάνηψης και σε συνεργασία με τον διευθυντή του σχολείου κλήθηκε το 166 και με λήψη ζωτικών σημείων αναγνωρίστηκε πως η αιτία της λιποθυμίας ήταν η υπόταση.

Σύμφωνα με το thessnews μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο από την Κασσάνδρα Χαλκιδικής, η Γεωργία είχε συνέλθει πλήρως και αντί να υπάρχει πανικός, επικρατούσε μια πολύ χαλαρή και ευδιάθετη ατμόσφαιρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΕΠΑΛ Νέων Μουδανιών συμμετείχε στο εθνικό πρόγραμμα Kids Save Lives χάρη στην πρόσκληση του διευθυντή, με τα συγκεκριμένα κορίτσια να συμμετέχουν στη θεωρητική και πρακτική εξάσκηση αυτών των δεξιοτήτων (όπως 18.000 ακόμη μαθητές σε ολόκληρη τη χώρα) που τις εκτέλεσαν με ακρίβεια όταν χρειάστηκε. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.