search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 00:20
MENU CLOSE

Νέο βίντεο «Ήταν Δίκαιο και Έγινε Πράξη»: Πρωταγωνιστεί η Εφ. Αχτσιόγλου – Θέμα οι συλλογικές συμβάσεις

10.10.2018 08:26
Νέο βίντεο «Ήταν Δίκαιο και Έγινε Πράξη»: Πρωταγωνιστεί η Εφ. Αχτσιόγλου - Θέμα οι συλλογικές συμβάσεις - Media

 

Νέο σποτάκι «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» κυκλφόρησε σήμερα Τετάρτη στις σελίδες των Αλ. Τσίπρα στα Social Media. 

«Από τις 21 Αυγούστου, με το τέλος του μνημονίου, επανήλθαν οι βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων: η αρχή της επεκτασιμότητας και η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» επισημαίνει ο πρωθυπουργός μέσα από το βίντεο. 

«”Η Κυβέρνηση υλοποιεί τη δέσμευσή της για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων”, αναφέρεται: «Ήδη, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπέγραψε την επέκταση 7 κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας που αφορούν τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, τους εργαζόμενους σε ναυτιλιακά πρακτορεία και ναυτιλιακές επιχειρήσεις, γραφεία ταξιδιών και τουρισμού, πρακτορειακές επιχειρήσεις που είναι μέλη της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης και τραπεζοϋπαλλήλους. Οι συμβάσεις αυτές καλύπτουν συνολικά περίπου 190.000 εργαζόμενους. 

Η Κυβέρνηση υλοποιεί τη δέσμευσή της για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων και τη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος και των όρων εργασίας τους», γράφει η ανάρτηση που συνοδεύει το βίντεο. 

Στο βίντεο διάρκειας δύο λεπτών μιλούν για το ζήτημα η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου και εργαζόμενοι και ολοκληρώνεται με τη φράση του κ. Τσίπρα «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03