search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:55
MENU CLOSE

Κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη για την οδογέφυρα που κινδυνεύει να γίνει η «γέφυρα Μοράντι» της Ελλάδας

10.10.2018 13:05
Κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη για την οδογέφυρα που κινδυνεύει να γίνει η «γέφυρα Μοράντι» της Ελλάδας - Media

 

Σε συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος της αερογέφυρας που συνδέει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με το Καλοχώρι, την ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό, προχώρησαν με τα φορτηγά τους το πρωί οι εργαζόμενοι στις μεταφορές, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση της αερογέφυρας, αλλά και για τη μη ολοκλήρωση του ημιτελούς δεύτερου κομματιού της.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μεταφορών (ΠΟΣΕΜ) και του συνδικάτου οδηγών “Ερμής”, Ευάγγελος Πλαστηράκης, επισήμανε πως “έφτασε πια ο κόμπος στο χτένι” και πρόσθεσε: “επί σειρά χρόνων διαμαρτυρόμαστε για την κατάσταση, αλλά κανείς δεν μας δίνει την παραμικρή σημασία. Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας τον Νοέμβριο, εάν δεν επαληθευτεί η πληροφορία που μας δώσανε μόλις σήμερα, ότι οι εργασίες συντήρησης και κατασκευής θα ξεκινήσουν εντός του τρέχοντος μηνός”.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου έναν μήνα, εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μεταφορών και του συνδικάτου οδηγών “Ερμής” προχώρησαν σε καταγγελία προς την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, ζητώντας να διερευνηθεί τόσο η στατικότητα, όσο και η κατάσταση του οδοστρώματος της συγκεκριμένης αερογέφυρας. Παράλληλα, είχαν καταγγείλει ότι ουδείς αρμόδιος αναλαμβάνει την ευθύνη να τους ενημερώσει για το ποιος είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση της γέφυρας.

“Ευχής έργου είναι, που δεν θρηνήσαμε ακόμη κανένα θύμα” ισχυρίστηκε ο σύμβουλος εργασίας της ΠΟΣΕΜ, Μιχάλης Παπαδόπουλος, λέγοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ “καθημερινά διέρχονται από την αερογέφυρα σχεδόν 2.500 φορτηγά”. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ.Παπαδόπουλος επισήμανε ότι “στέλεχος της ΟΛΘ ΑΕ (σ.σ.η εταιρεία δεν έχει αρμοδιότητα για το θέμα αλλά την απασχολεί επίσης, καθώς η αερογέφυρα αποτελεί την είσοδο των φορτηγών στο λιμάνι) μας ενημέρωσε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται, εκτός απροόπτου, να πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί και το θέμα της αερογέφυρας. Διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι οι εργασίες συντήρησης και κατασκευής του δεύτερου κομματιού δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν και εντός του Οκτωβρίου. Θα δούμε. Ειδάλλως, από τον Νοέμβριο θα ξεκινήσουμε εκ νέου κινητοποιήσεις”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:54