search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:26
MENU CLOSE

Εισαγγελική έρευνα για τη διαρροή στον Τύπο ονομάτων αιρετών που εμπλέκονται στην έρευνα για τη Μάνδρα

10.10.2018 15:45
Εισαγγελική έρευνα για τη διαρροή στον Τύπο ονομάτων αιρετών που εμπλέκονται στην έρευνα για τη Μάνδρα - Media

 

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για διαρροή στον Τύπο, στοιχείων από την εισαγγελική έρευνα για την πλημμύρα στη Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017.

Η Ανωτάτη Εισαγγελική λειτουργός ζητεί να αναζητηθούν και να διωχθούν ποινικά όσοι έδωσαν πληροφορίες στον Τύπο ότι καλούνται ως ύποπτοι από τον αρμόδιο εισαγγελέα, περισσότεροι από 10 αιρετοί και κρατικοί υπάλληλοι, προκειμένου να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις για την εξ αμελείας ανθρωποκτονία 23 ανθρώπων, τον τραυματισμό δεκάδων άλλων αλλά και για παραλείψεις τους που οδήγησαν στην πρόκληση της πλημμύρας.

Η κα Δημητρίου προχώρησε στην εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από αναφορά που της κοινοποιήθηκε, από ύποπτο σε αυτή την υπόθεση.

Μετά την παραγγελία της κας Δημητρίου, εισαγγελέας Πρωτοδικών έχει αναλάβει την έρευνα, αναζητώντας ενδεχόμενη διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, μεταξύ αυτών η παράβαση καθήκοντος και η διαρροή εγγράφων δικογραφίας, η οποία φέρεται να έγινε περίπου 10 ημέρες μετά τη διαβίβαση της από την Εισαγγελία Πρωτοδικών στην εκτελούσα την παραγγελία αρχή.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:26