search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:36
MENU CLOSE

Τάρτα με φέτα και ντοματίνια

10.10.2018 17:37
8566-tarta-ntomatinia-feta.jpg

 

Υλικά
1 φύλλο έτοιμη ζύμη για τάρτα ή ζύμη κουρού

1½ φλιτζ. τσαγιού φέτα (χοντροτριμμένη)

8-10 ντοματίνια (κομμένα)

2 πιπεριές (πράσινη και κόκκινη)

1 μέτριο κρεμμύδι (τριμμένο)

ελαιόλαδο

2 αβγά

1½ φλιτζ. τσαγιού

κρέμα γάλακτος

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις πιπεριές, τις πλένετε, τις σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας και τις κόβετε σε κυβάκια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τις σοτάρετε μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ξύλινη σπάτουλα.

Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν λίγο. Χτυπάτε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος.

Προσθέτετε τη φέτα και τις πιπεριές. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Λαδώνετε και αλευρώνετε ελαφρά μια φόρμα τάρτας. Απλώνετε στη φόρμα τη ζύμη, φροντίζοντας να ανεβαίνει και στα πλαϊνά της τοιχώματα.

Αδειάζετε πάνω στη ζύμη το μίγμα της γέμισης και το ισιώνετε με την ανάποδη ενός κουταλιού. Τοποθετείτε από πάνω τα κομμένα ντοματίνια και, εάν η ζύμη σας εξέχει, τη γυρίζετε προς τα μέσα. Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά.

Πηγή: «100 χρόνια Νικόλαος Τσελεμεντές» (Πίτες – Τάρτες)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15