search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:17
MENU CLOSE

Βλάβη στο διαστημόπλοιο Σογιούζ αμέσως μετά την εκτόξευση – Πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση (Photos/Video)

11.10.2018 10:33
Βλάβη στο διαστημόπλοιο Σογιούζ αμέσως μετά την εκτόξευση - Πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση (Photos/Video) - Media

 

Πάγωσε το προσωπικό εδάφους στο Χιούστον των ΗΠΑ, όταν 119 λεπτά μετά την εκτόξευση, το διαστημόπλοιο Σογιούζ σημείωσε βλάβη στους προωθητήρες και το πλήρωμα, ένας Ρώσος και ένας Αμερικανός κοσμοναύτης πραγματοποίησαν αναγκαστική προσγείωση.

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο πηγή, ανέφερε πως η Ρωσία αποφάσισε να αναστείλει όλες τις επανδρωμένες διαστημικές πτήσεις μετά το ατύχημα του Σογιούζ.

Στο μεταξύ, το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε πως ο Αμερικανός αστροναύτης Νικ Χέιγκ και ο Ρώσος κοσμοναύτης Αλεξέι Οβτσινίν προσγειώθηκαν στο Καζακστάν και είναι «ζωντανοί».

«Είναι ζωντανοί, δόξα τω Θεώ», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Γιατροί που έχουν φθάσει στο σημείο της προσγείωσης του Σογιούζ είπαν πως οι δύο κοσμοναύτες δεν έχουν τραυματιστεί, μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

Οι δύο κοσμοναύτες μετέφεραν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μεταξύ άλλων και έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή οργανικής ύλης, με τον οποίο επιστήμονες σχεδίαζαν να «καλλιεργήσουν» ανθρώπινα όργανα και ιστό σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:16