search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:05
MENU CLOSE

Η παρέλαση του παλιού-καινούργιου: Οπαδοί του Μπολσονάρο χάραξαν μία σβάστικα στην κοιλιά 19χρονης κοπέλας (Pic)

11.10.2018 14:33
Η παρέλαση του παλιού-καινούργιου: Οπαδοί του Μπολσονάρο χάραξαν μία σβάστικα στην κοιλιά 19χρονης κοπέλας (Pic) - Media

 

Εμφανείς καθιστούν τις προθέσεις τους ολοένα και περισσότερο οι οπαδοί του Μπολσονάρο, του ακροδεξιού υποψήφιου για την προεδρία της Βραζιλίας.

Αποθρασυμένοι από τα υψηλά ποσοστά στον πρώτο «γύρο» και εν όψει της αναμέτρησης για το ανώτατο αξίωμα της χώρας, δεν κρύβουν πλέον τις προθέσεις τους για την επόμενη ημέρα μίας ενδεχόμενης επικράτησης του επικεφαλής τους.

Ένα από τα πιο ανατριχιαστικά περιστατικά διαδραματίστηκε τη Δευτέρα στο Πόρτο Αλέγκρε, όταν οπαδοί του Μπολσονάρο επιτέθηκαν σε 19χρονη κοπέλα που φορούσε μπλούζα με το σύνθημα «όχι αυτόν», το οποίο πλέον αποτελεί σήμα κατατεθέν του μετώπου κατά του ακροδεξιού υποψηφίου. Αφού την χτύπησαν, χάραξαν μία σβάστικα στην κοιλιά της με ένα μαχαίρι. Το περιστατικό συνέβη ενώ το θύμα αποβιβαζόταν από λεωφορείο, κινούμενη προς το σπίτι της, όταν και την πλησίασε η ομάδα των επιτιθέμενων.

Το τελευταίο διάστημα σε πολλές πόλεις της χώρας έχουν πραγματοποιηθεί διαδηλώσεις κατά του ακροδεξιού υποψηφίου, με προεξάρχουσες φεμινίστριες που καταγγέλλουν τον σεξισμό, τον ρατσισμό και την ομοφοβία που αντιπροσωπεύει ο Μπολσονάρο.

Όπως και σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας, τα προτάγματα των ακροδεξιών – νεοναζί υποψηφίων βρίσκουν συχνά ευήκοα ώτα, παρουσιαζόμενα σαν νέες και ρηξικέλευθες απόψεις. Που στην πραγματικότητα όμως αποτελούν ένα «αναμάσημα» των χειρότερων στιγμών της ανθρωπότητας, τη χειρότερη έκφανση του «παλιού» που, όπως έγραφε ο Μπρεχτ το 1938, «έρχεται σαν νέο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:01