search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:16
MENU CLOSE

«Οι καραμπινιέροι τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου»: Μια σκοτεινή ιστορία συγκάλυψης της βίας κατά τοξικομανούς

11.10.2018 14:51
«Οι καραμπινιέροι τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου»: Μια σκοτεινή ιστορία συγκάλυψης της βίας κατά τοξικομανούς - Media

 

Μια επιστολή με την οποία ο καραμπινιέρος Φραντσέσκο Τεντένσκο κατηγορεί δυο συναδέλφους του για τον άγριο ξυλοδαρμό του τριανταδυάχρονου ιταλού Στέφανο Κούκι, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 15 Οκτωβρίου του 2009 για κατοχή ναρκωτικών, αναγνώσθηκε σήμερα σε δικαστήριο της Ρώμης. Μία εβδομάδα μετά τον ξυλοδαρμό του, φέροντας τεράστιους μώλωπες σε όλο του το σώμα, κατάγματα και εσωτερική αιμορραγία, ο Κούκι πέθανε στο νοσοκομείο Σάντρο Περτίνι της Ρώμης.

Σύμφωνα με τον Τεντέσκο, δυο συνάδελφοί του, μετά την σύλληψη, έσπρωξαν, χαστούκισαν βίαια τον Κούκι και τον χτύπησαν με κλωτσιές στο πρόσωπο.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο καραμπινιέρος Φραντσέσκο Τεντέσκο συνέταξε αναφορά στην οποία περιέγραφε το γεγονός, αλλά το έγγραφο εξαφανίστηκε.

Πρόκειται για μια ιστορία που απασχόλησε επί μια δεκαετία όλη την Ιταλία. Και είναι σαφές ότι η σημερινή εξέλιξη οφείλεται στην ακούραστη μάχη που έδωσε η αδελφή του θύματος, Ιλάρια Κούκι, η οποία ζήτησε επανειλημμένα από τους καραμπινιέρους «να ρίξουν το τείχος της σιωπής».

Η Ιλάρια Κούκι, σε εκατοντάδες συνεντεύξεις τόνισε ότι στην μνήμη του αδελφού θα συνέχιζε να παλεύει, μέχρι να λάμψει η αλήθεια. Και πως το ότι ο Στέφανο Κούκι ήταν τοξικομανής, δεν έδινε στους καραμπινιέρους κανένα δικαίωμα να χειροδικήσουν εναντίον του, στερώντας του την ζωή.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι καραμπινιέροι ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον Κούκι, για να τους αποκαλύψει που φύλαγε τα ναρκωτικά τα οποία δεν είχαν βρει κατά την έφοδο στο σπίτι του.

Επί σειρά ετών, η επίσημη εξήγηση που δόθηκε και από τον γιατρό που τον είχε εξετάσει λίγο πριν τον θάνατό του, είναι ότι «το θύμα είπε πως είχε πέσει από τις σκάλες». Μια περαιτέρω πραγματογνωμοσύνη ανέφερε ότι «ο θάνατος μπορεί και να προκλήθηκε από επιληψία». Ο Ρικάρντο Καζαμάσιμα, ο μοναδικός καραμπινιέρος ο οποίος μέχρι σήμερα είχε αποκαλύψει ότι συνάδελφοί του είχαν αναφερθεί σε άγριο ξυλοδαρμό του Κούκι, μετατέθηκε και υποβαθμίστηκε.

«Το τείχος έπεσε. Τώρα είναι πολλοί εκείνοι που θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη από τον Στέφανο και την οικογένειά του», έγραψε σήμερα στο διαδίκτυο η Ιλάρια Κούκι.

Η όλη αυτή τραγική υπόθεση παρουσιάσθηκε πρόσφατα από το κινηματογραφικό έργο με τίτλο Sulla mia pelle (Στο πετσί μου), το οποίο προβλήθηκε στην Μπιενάλε Βενετίας και σε πολλά ιταλικά πανεπιστήμια.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:03